Apple

Enklare att byta batteri på MacBook Air 2018

Klistret satt inte så hårt.

Apple har sedan 2012 limmat fast alla sina batteri när det kommer till MacBook och MacBook Pros med retina display.
Har det varit så att du har önskat att byta ut ditt batteri så har du varit tvungen att byta hela toppcaset. Det betyder att Apple har antingen själva eller via en återförsäljare byter ut både tangentbord och trackpad.

Batteriet på MacBook är det fortfarande fastklistrat på toppcaset. Alltså den metalldelen där tangentbord och trackpad sitter, men nu har Apple försett genius bar och sina auktoriserade återförsäljare med verktyg för själva kunna ta bort batteriet och sätta dit ett nytt.

När det nya batteriet väl är på plats så kommer datorn att placeras i Apples redan existerande iPhone display press verktygs som redan finns hos de auktoriserade verkstäderna. Klisterremsorna i MacBook Air är exakt samma som på iPhone.

I väntan på att iFixit eller någon annan ger sig på MacBook Air och undersöker hur den verkligen ser ut inuti så vet vi inte om det är en förändring av designen som möjliggör att det går att byta batteri lättare än tidigare. Är det en designförändring så kommer förmodligen MacBook och MacBook Pro fortfarande behöva byta hela topcaset när det är dags för batteribyte.

MacRumors

 

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!