Smarta Hem

EU har synpunkter på Amazons köp av iRobot

Slutligt besked från EU väntas i februari nästa år

Vissa branscher suger och nu har Amazons köp av iRobot stött på patrull här i Europa. EU har nämligen synpunkter kring detta då konkurrensen kan påverkas.

Det var i augusti månad förra året som Amazon tillkännagav att de avsåg att köpa robotdammsugartillverkaren iRobot. I sedvanlig ordning så är detta inte köp som blir klara på en eftermiddag och nu har EU lagt fram sina synpunkter kring köpet som beräknas kosta Amazon nästan 18 miljarder svenska kronor. EU har meddelat Amazon sin preliminära synpunkt kring det tänkta köpet av iRobot som kan tänkas påverka den europeiska marknaden för robotdammsugare. Brittiska myndigheter gav klartecken till affären i juni månad men EU som krävde in mer dokumentation i ärendet i september förra året går nu alltså inte samma väg.

Risken som EU ser det är att den dominerande marknadsplatsen enkelt skulle kunna lista sina “egna” robotdammsugare på ett ofördelaktigt sätt vilket skulle kunna slå undan benen för andra tillverkare. Amazon har nu möjlighet att återkoppla i ärendet och ett slutligt besked väntas den 14 februari 2024.

Källa: The Verge

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!