Apple

Eufys övervakningskameror läcker bilder till molnet

Trots att de inte ska göra så.

Företaget Eufy som har växt sig allt större i Sverige som tillverkare av smarta övervakningskameror för hemmet har enligt uppgifter haft bekymmer med säkerheten.

Extra klandervärt är det eftersom Eufy vill påskina att de tänker extra mycket på säkerheten och är ett lokalbaserat mjukvarusystem. Bakom anklagelserna har vi säkerhetsforskaren Paul Moore som säger sig ha hittat att Eufys kameror skickar bilder till molnet och att dessa bilder också ska gå att få tillgång till utan autentisering. Moore ska enligt till en början ha vidtagit juridisk åtgärder mot Eufy då han anser att de inte följder GDPR.

Eufy har uttalat sig till Android Central att de punkter Moore tar upp går att åtgärda genom att inte aktivera miniatyrbilder i notifikationerna. Eufy påstår att de bilder som skickas till molnet är just dessa bilder och inget annat.

Senaste är att Moore har fäst ett meddelande på sitt twitterkonto där han ger Eufys säkerhetsavdelning tid på sig att utreda det hela och att han inte kommer kommentera det hela något mer. I de tidigare kommentarerna som gjorts säger Moore att kamerornas säkerhet lider av så pass stora brister att det går att via en vanlig URL komma åt kamerornas videoström och att ansiktsigenkänning.

Via: Android Central

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!