Smarta Hem

Eve Systems om framtiden med Matter

Företaget har även en ny rörelsesensor på gång enligt uppgifter

Eve Systems kommer att satsa helhjärtat på nya standarden Matter. Dessutom har de en ny rörelsesensor på gång under första halvåret 2022.

Tyska företaget Eve Systems som i många år försett användare av Apple HomeKit med funktionella produkter kommer att stödja Matter. Den nya standarden kommer att bli tillgänglig för deras produkter via en uppdatering av de produkter de har som idag stöder Thread. Företaget har redan idag en fungerande prototyp av sin smarta plug Eve Energy som fungerar på en modifierad Google Nest Hub. Så här säger Jerome Gackel, VD på Eve Systems: “We will make the first models compatible via software update in time for the launch“.

Enligt uppgift är följande produkter först ut med att få stöd för Matter:

  • Eve Energy
  • Eve Door & Opening Sensor
  • Eve MotionBlinds
  • Eve Motion Sensor

Den sistnämnda produkten är en ny produkt som förväntas släppas under första halvåret av 2022.

Till hösten väntas följande produkter få stöd för Matter:

  • Eve Light Switch
  • Eve Thermo

I slutet av 2022 är det dags för följande produkter att uppdateras:

  • Eve Weather
  • Eve Room

I nuläget finns dock inte Eve Aqua eller Eve Cam med på listan över produkter som kommer att uppdateras med Matter. En anledning till detta kan vara att arbetsgruppen kring Matter inte bestämt sig än för alla kategorier som ska inkluderas i första versionen av Matter.

Värt att tänka på är att det inte är alla produkter från Eve som kommer att kunna uppdateras. Precis som med de produkter från deras sortiment som fått uppdatering till Thread så handlar det om hårdvarubegränsning. Äldre versioner av deras produkter kan helt enkelt inte uppdateras till Thread och sedan Matter. De kompatibla produkterna som får uppdateringarna har alla trådlösa chip från norska företaget Nordic Semiconductor.

Eve har en positiv utveckling bakom sig med hela 42% tillväxt och då ska man tänka på att de bara tillverkat produkter som fungerat med Apple HomeKit. När Matter lanseras nästa år blir deras produkter tillgängliga för betydligt fler användare av t ex Amazon Alexa, Google Home, SmartThings m fl.

Vilken är din favoritprodukt från Eve?

Källa: Matter Smart Home

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!