Övrigt

Facebook introducerar hashtags

4

Det som bara varit en tidsfråga har nu satts i rullning: Facebook implementerar hashtags. Twitter har haft det länge, likaså det numera Facebook-ägda Instagram, och nu är det alltså dags för alla de hundratals miljoner Facebook-användare att kunna använda etiketter i statusuppdateringar, kommentarer, bildbeskrivningar med mera. Ett nummertecken följt av ett ord, exempelvis #ArraySE, blir precis som på Twitter en automatisk hashtag som både blir sökbar och klickbar.

Detta är enligt Facebook ett första steg i att förbättra för användare att kunna få en överblick om vad som händer i världen och vad folk pratar om. Facebooks implementation av hashtags består dels av klickbara sådana i exempelvis statusuppdateringar, men också från uppdateringar och poster som skickas till din Facebook från andra ställen, exempelvis Spotify och Instagram. Det kommer också gå att söka efter hashtags i det globala sökfältet.

Klickar du på en hashtag tas du till ett flöde som innehåller poster med just det ämnet. Hur breda dessa flöden blir rent geografiskt är ännu oklart, men som vanligt bestämmer du själv synligheten för dina uppdateringar, även när du postar direkt i ett hashtag-flöde.

Ännu verkar funktionaliteten inte ha rullats ut till alla användare, men förväntas göra det de närmsta veckorna. Inom veckor och månader kommer hashtagsystemet att byggas ut med bland annat trendlistor och integrering med Facebook Insights.

VIA: THE VERGE
KÄLLA: FACEBOOK
Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!