Apple

Facebook och Snap utnyttjar kryphål för att spåra användares data

Flygplansläge är fortfarande bästa sättet att skydda sig

Nya uppgifter skvallrar om hur Facebook och andra plattformar lyckas spåra användares data även fast användare stängt av spårning i iOS.

Apple har strikta riktlinjer till utvecklarna om användare väljer att stänga av spårning mellan appar. Men det finns tydligen kryphål som flera företag utnyttjar däribland Facebook och Snap. Så även om 80 procent av iOS-användare har valt att stänga av spårning på sin enhet och att riktlinjerna då sätter stopp för att det inte ska gå att dela data mellan appar, så finns det fortfarande kvar lite ”spelrum” för utvecklarna.

The Information avslöjar nu att Snap har lyckas skapa en algoritm i direkt samarbete med andra utvecklare för att fånga upp data från annonsering i deras app. Denna data är annars krypterad för Snap själva men genom att kombinera den data de får ut tillsammans med länkande från andra utvecklare, kan de få fram tillräckligt med information för att få fram en profil på användare för annonseffektivitet.

Tydligen är det just brister i riktlinjerna för länkande mellan appar som gör att utvecklarna inte känner att de bryter mot Apples regler. Tidigare i veckan kritiserades Apple av Financial Times för att ha släppt på tyglarna och låter företagen ”följa en lösare tolkning av Apples integritetsregler”.

Via: Appleinsider 

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!