Apple

Fick tillbaka sin elcykel tack vare en AirTag

Solskenshistorier är vi inte bortskämda med

AirTag är en fantastisk liten pryl för den slarvige men den kan även leta reda på stulna saker som vår forummedlems elcykel. 

Vår forummedlem Marges jobbade sent en kväll och när det var dags att cykla hem gick han ned till det gemensamma cykelrummet och möttes av det ingen vill vara med om – någon har stulit cykeln. Eftersom cykelstölder är vanligt så hade Marges petat in en AirTag i ramen på sin cykel och kunde snabbt lokalisera den i en annan stadsdel. Medans han promenerar till platsen där den befinner sig så ringer han polisen. Väl framme så får han ny kontakt med sin AirTag som ligger dold i ramen till cykeln och polisen skickar en patrull som i sin tur ber Securitas att komma med nyckel till porten där cykeln ser ut att befinna sig.

Tillsammans med polisen går de runt i trapphuset men det går inte att avgöra i vilken lägenhet cykeln befinner sig i och den finns inte heller i cykel- eller källarförrådet så sökandet fick avbrytas. Dagen efter tar Marges en ny titt i Hitta-appen och beslutar sig för att ta en titt i samma område i dagsljus och får en ny ping att cykeln står parkerad utanför ett grannhus. Väl på plats så står cykeln där och Marges lås hade bytts ut mot ett nytt och han bestämde sig då för att ringa polisen igen och de skulle skicka ut en patrull till platsen. När Marges hade väntat i ungefär en timme så ser han en suspekt person som går mot cykelstället där hans cykel står men Marges ställer sig bredvid cykeln och personen går då bort en bit för att sedan stanna vid en bänk i närheten. Marges får då ett samtal från polisen och tar upp sin telefon och cykeltjuven inser då att det är dags att avvika från platsen.

När polispatrullen väl var på plats så tog de vittnesuppgifter och kapade upp det gamla låset med vinkelslip och lämnade kvar det som en fin souvenir till cykeltjuven. Vi på Teknikveckan valde att belysa detta då det finns alldeles för få solskenshistorier kring stölder och har du en cykel du är rädd om kan det vara en väldigt billig försäkring att placera en AirTag dold på din cykel. Men vi är otroligt glada för Marges skull och han vill ha bra tips på ett nytt lås då förra tjuven fick bort det från cykeln så har ni ett bra tips så se till att lämna en kommentar.

Har du dålig koll på hur AirTag fungerar så kan du ta en titt på vår videorecension av AirTag nedan.

Billigast pris på AirTag:

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!