Livsstil

Fiska inte dragen säger Carlsberg med ny produkt

Lanserar nytt gäddbete i form av en drunknad fiskare

I samband med sommar och semester ökar tyvärr också antalet fiskerelaterade olyckor. Detta vill nu bryggeriet Carlsberg uppmärksamma med en ny produkt.

Carlsberg lanserar nu en ny produkt med en fyndig slogan, “Fiska inte dragen”. Syftet är att påminna om att välja alkoholfritt när man befinner sig på sjön och till detta har man utvecklat ett nytt drag tillsammans med Sportfiskarna. Fiskedraget “DrunkenBait by Svartzonker” släpps nu i en limiterad upplaga och kan köpas via Söder Sportfiske, Orsa Fiskecenter och Betesbyggarkiosken. Intäkterna från försäljningen doneras till fiskevård och Svenska Röda Korsets vattenprojekt runt om i världen.

Gäddbetet är handmålet och 16 centimeter långt. Det är viktat av Svartzonker och designat i form av en berusad fiskare som hamnat på botten och blivit fiskmat. Betet är ledat vid midjan för realistisk fyllegång i vattnet.

Sportfiskarna lämnar också följande råd för att fiska säkert i sommar:

  • Använd flytväst: En lika enkel som självklar åtgärd som kan rädda liv om olyckan skulle vara framme.
  • Ha sällskap: Fiska gärna med någon annan, det är både trevligt och ökar säkerheten.
  • Första förbandslåda: Bra att alltid ha med i fiskeväskan, vid eventuella skador eller olyckor.
  • Ha koll på båten: Många fiskeolyckor är båtrelaterade. Ska du ut på stora vatten, se till att ha tillräckligt med bränsle till motorn, att båten är i gott skick och att mobilen är laddad om du måste ringa 112.
  • Och framför allt, fiska inte dragen: Välj alkoholfria alternativ under själva fisketuren för att minimera risken för olyckor.

Fiskar du i sommar och vad fiskar du helst?

Källa: Pressmeddelande

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!