Recensioner

Fjärrkontrollen vi inte visste att vi behövde

Styr typ allt med en Siri Remote-klon i aluminium!

Satechi har släppt en fin lite kontroll med namnet R2 Bluetooth Multimedia Remote Control, som namnet skvallrar om så är det en multimediakontroll som ansluter med hjälp av blåtand.

Detta är helt enkelt en kontroll som vi använder för att styra musik och film på vår dator, mobil eller styrplatta. Vi ansluter med blåtand 5.0 och får då kontroll över mediaknapparna på vårt tangentbord och de integrerade i operativsystemet. Vi kan justering volym, framåt/bakåt, play/pause, hemknapp, röstassistent, ljud av och en knapp för att öppna virtuellt tangentbord. Denna lilla kontroll kan också agera som presentationskontroll genom att skjuta reglaget på sidan till andra läget och i presentationsläget får vi styrkors, okej-knapp, hem/tillbaka, vänster/höger musknapp och mus på/av.

Något som faktiskt låter ganska tråkigt och meningslöst, men vi lyckades hitta användningsområden trots att vi vill komma ifrån fysiska kontroller. Har vi den ansluten till den enhet vi streamar musik ifrån så kan vi på upp till 10 meter enkelt byta låt och pausa – vilket ger känslan av att vår mobil och smarta högtalare fungerar som en fullstor stereo. Har vi vår dator kopplad till teven för att streama film kan vi enkelt styra oss genom menyer samt starta, pausa och vi får en streamingmaskin till teven.

Dessutom, en stor bonus. Den fungerar med Apple TV! Ansluter vi styrenheten som blåtandsenhet, slår över till presentations-läge så får vi de mest grundläggande funktionerna. Som att styra oss genom menyer och starta det vi har markerat samt en tillbakaknapp för att ta oss tillbaka i menyer eller tillbaka till hemskärmen. Så är du trött på touch-kontrollen och inte vill byta upp dig till nya Siri Remot så har du här ett alternativ.

Kontrollen känns gedigen, i rymdgrå aluminium, knappar i plast med bra respons. Vi har ett on/off-reglage, en blåtandsknapp och uttag för laddning via USB-C på kontrollens kortsida nedtill och reglaget för media eller presentation på höger sida. Inget onödigt utan bara det nödvändiga.

Vi ansluter den enkelt genom att starta kontrollen via reglaget, sedan hålla in blåtand-knappen tills kontrollens led placerad över styrkorset blinkar. I blåtandsmenyn dyker den upp som R2 Remote och vi ansluter. Precis lika enkelt är det om vi vill flytta kontrollen och använda en annan enhet, vi håller in knappen och är det en känd enhet ansluter den automatisk, annars går vi till blåtandsmenyn. Senast använda enhet sparas alltid i kontrollen så har vi den till samma enhet hela tiden ska vi inte behöva ansluta om den trots att den legat avstängd länge.

Kontrollen kostar 499 kronor och du hittar bästa pris och återförsäljare här.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!