Smarta Hem

Flic presenterar nyheterna Twist och Hub Mini

En ny smart och funktionell knapp för att styra allt i ditt smarta hem

För ett tag sedan började Flic läcka lite information om en ny produkt. Nu är smarta knappen Flic Twist presenterad och den väcker habegäret.

Svenska företaget Shortcut Labs som med Flic gjort sig ett namn inom smarta hem med sina små, mångsidiga knappar har en del nyheter på gång. Via en inbjudningslänk i ett nyligen utskickat mejl leds man till en översiktssida som presenterar nya smarta knappen Flic Twist närmare. Dessutom visas en ny, liten hub vid namn Flic Hub Mini upp.

Mångsidig kontroll

Flic Twist visar sig vara en rund kontroll för ditt smarta hem. Kontrollen har en fysisk knapp mitt på och det är även möjligt att vrida på hela kontrollen också. Den saknar röststyrning, app OCH förklaringar vilket väl tyder på att den ska vara så pass enkel att alla kan sköta den. Tryck på knappen för att aktivera, spela upp och dubbeltryck för ytterligare möjligheter. Vrid för att dimma belysningen, ändra färgtemperatur, justera volym eller öppna/stäng rullgardiner samt mycket mer. Dessutom finns möjlighet att finjustera genom att trycka och vrida samtidigt. Mer om funktionerna på Flic Twist nedan:

  • Double Dimming: Vrid för att dimma belysningen i rummet, tryck och vrid för att dimma hela hemmet
  • Scene Blender: Ställ in upp till 4 olika scener där denna sedan mjukt tonar över mellan dessa
  • Selector: vrid mellan olika positioner för att välja individuella rum, grupper, enheter, rutiner och mycket mer som sedan aktiveras med ett tryck eller vridning

Flic Twist har 12 stycken inbyggda dioder som lyser upp och visar vad, precis som en klocka vad som ställs in. Perfekt och enkelt eftersom alla vet skillnaden mellan fullt och tomt när det gäller t ex volym eller belysningsdimning. De olika dioderna kan också indikera spellistor, scener, rutiner så mängden möjligheter verkar vara riktigt bra här. Även knappen i mitten kan programmeras i 4 olika lägen; upp, ner, vänster och höger.

Kontrollen är batteridriven och ett batteri ska räcka i upp till 2 år.

Kompatibilitet

Enligt uppgift ska Flic Twist fungera med övriga smarta knappar från deras sortiment. Dessutom fungerar Flic Twist med Alexa, Philips Hue, LIFX, Nanoleaf, Sonos, Chromecast, Spotify och många andra produkter. Det fina med Flic Twist är att den kan styra ditt hem parallellt med vad du redan använder vilket ger utökad användarvänlighet i hemmet, knapp för de som vill och app för de andra.

Flic Twist ska fungera med nuvarande Flic Hub LR.

Flic Hub Mini & Flic Twist

Flic Hub Mini

På hemsidan hintas även om en ny, liten hub vid namn Flic Hub Mini. Existerande knappar ska fungera med denna också samt givetvis nya Twist. Hubben har ett mindre format än tidigare så lättare att gömma undan.

Flic Hub LR skiljer sig mot Flic Hub Mini genom ett större format samt att den stöder Ethernet och Flic IR-tillbehör, trådar ljud samt Flic Hub SDK. Så, lite färre funktionalitet och i det mindre formatet.

Flic Twist

Stöd för Matter

Som extra bonus uppges även att nya Flic Hub Mini samt den existerande Flic Hub ska få stöd för nya IoT-standarden Matter under 2022. Detta innebär att Flic Twist mer eller mindre ska kunna styra alla andra produkter i ditt smarta hem som också har stöd för Matter. Flic ska även inom kort utannonseras som en medlem i CSA (Connectivity Standards Alliance) – sjukt bra!

Känner du för att trixa på egen hand så fungerar Flic Twist även med HTTP-integrationer på en server som t ex en Raspberry PI – kul!

Nå, vad säger ni om denna mångsidiga kontroll för ditt smarta hem? Hur många kan det bli på önskelistan?

Källa: Flic

Vi finns på Patreon!

Vi ser att du har en AdBlocker på! Vår dröm är att kunna erbjuda er det senaste inom konsumentteknik utan att behöva fläska på med annonser. Vill du hjälpa oss att göra det till verklighet?

Stöd oss via Patreon!

Kommentarer