Pryl

Försäljningen av spelkonsoler ökade i maj månad

Ökade hela 39 procent jämfört med förra året

Elektronikbranschen meddelar att försäljningen av spelkonsoler ökade i maj månad i Sverige. Hela 39 procent jämfört med motsvarande månad förra året.

Utöver en ökning av antalet sålda spelkonsoler sågs också en svag ökning med 2 procent av antalet sålda mobiltelefoner. Totalt sett minskade försäljningen av hemelektronik med 4 procent under maj månad. Produktgruppen datorer minskade mest med hela 38 procent. Så här säger Pernilla Enebrink, vd för Elektronikbranschen:

– Kul att försäljningen av spelkonsoler kan öka. Återförsäljarna har länge sagt att de skulle kunna sälja fler spelkonsoler om de bara har tillgång och det har bitvis varit svårt att få tag i de här produkterna.

Sammantaget under årets första fem månader minskade försäljningen av TV-apparater med 7 procent. Bäst går försäljningen av modellerna över 65 tum där minskningen bara är 4 procent. Spelkonsoler ligger still liksom mobiltelefoner. Audio ökade med 4 procent och är den enda produktgruppen där vi ser en ökning för hela perioden 2022.

Elektronikbranschen Maj
Diagrammet ovan visar den ackumulerade försäljningen för de första fem månaderna 2022 för sju produktgrupper samt totalt försäljningsvärde. Statistiken avser produkter i antal utom för försäljningsvärdet och kategorin Audio. Diagrammet visar den procentuella förändringen för perioden, jämfört med motsvarande period 2021.

Källa: Pressmeddelande

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!