Gaming

GMMK Pro – ett mekaniskt tangentbord med en personlig touch

Tangentbordet för den kreativa

Glorious släpptes sommaren 2021 GMMK Pro, ett tangentbord i 75 procent storlek, vi har testat det och här kommer recensionen.

Vi fick hemskickat ett barebone av GMMK Pro. Vad är ett barebone kanske ni undrar? Jo, det är ett tangentbord helt utan knappar och brytare. Det här tangentbordet är verkligen gjort för den som vill bygga sitt egna tangentbord och vill skapa den där egna känslan, med brytare som passar dig och kunna välja mellan olika färger på knapparna.

Val av brytare och knappar

Det första vi fick göra var att sätta dit alla brytare, vi fick medskickade två olika sorter: Glorious Panda Tactile (till vänster nedan) och Glorious Lynx Linear (till höger nedan), båda pre-lubed men de går även att beställa utan. Skillnaden mellan Tactile och Linear är motståndet och ljudet. Det finns ett gäng andra brytare att välja på Glorious Gamings hemsida, om man vill ha några andra sorter. Vi valde Tactile – framförallt för att recensenten gillar ljud från tangentslagen.

När vi väl hade fått på alla brytare och tummen var halvt bruten av allt pillande, var det dags att sätta dit tangenterna. I vårt fall valde vi Nordic Ocean med tre olika nyanser av blått, som du ser på bilden nedan. Det finns totalt sju olika färger att välja mellan – svart till rosa. Vi lyckades faktiskt böja ett av stiften till brytarna, vilket märktes först när vi spelade och tangenten inte gav något gensvar. Men det kunde vi enkelt åtgärda med de verktyg som medföljde.

Det finns även sju olika färger på ramen att beställa hem och sätta dit enkelt med hjälp av en skruvmejsel. Eller varför inte ändra färgen på volymvredet till guld eller välja någon av de andra åtta färgerna.

Byt plattan till brytarna

Du kan även byta plattan till brytarna. Just nu finns det två alternativ, mässing eller polykarbonat. Mässingen ska skapa en högre och mer musikalisk ton när brytaren slår mot plattan och ge en solid feedback-känsla. Polykarbonat å andra sidan skapar ett djupare och fylligare ljud. Den ska även ge en bättre känsla när man skriver. Vi bytte plattan enkelt med en skruvmejsel.

I Glorious appen gör du alla dina inställningar. Du kan ändra ljusinställningarna, keybindings, macros med mera. Du kan även skapa profiler och genvägar. Genom appen får också tangentbordet sina mjukvaruuppdateringar.

Så hur är det att använda?

Tangentbordet är otroligt välbyggt och har verkligen en kvalitets- och premiumkänsla. Att spela på det är en skön upplevelse och det svarar bra. Ljudet från tangenterna låter också riktigt härligt. Framför allt är det ett väldigt snyggt tangentbord. Efter att ha testat 100 procents, 75 procents och 60 procents stora tangentbord, saknar jag faktiskt inte längre ett tangentbord med NUMPAD-tangenter. 75 procent i storlek känns bra och piltangenter, delete och det du behöver finns inom räckhåll. Vi har allt som vi behöver för att kunna spela och det är kul att ge sitt tangentbord en personlig touch.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!