Digital Livsstil

Google Bard har kommit till Sverige och den kan svenska

AI-festen är igång

AI-assistenterna är här för att stanna och nu har Google släppt sin AI-assistent Bard här i Sverige och det går att kommunicera på svenska vilket gör det hela lite mer användbart för oss.

Bard kan man säga är en konkurrent till OpenAI’s ChatGPT och från och med idag kan Bard hantera över 40 olika språk och assistenten kan hjälpa till med allt från att skriva kod till att tipsa om bra viner till en viss maträtt. Vi har lattjat runt med Bard en stund och än så länge är vi inte speciellt imponerade om vi jämför med ChatGPT. Många svar blir inte riktigt det vi förväntar oss men med tiden blir den bara bättre och bättre ju mer den används.

Bard körs på språkmodellen LaMDA som är en samtalsbaserad AI-modell och ju mer vi skriver med Bard desto bättre kommer den bli på att ge relevanta svar i framtiden. Google har tagit emot mycket feedback från användarna och några saker som nu finns på plats är att det bland annat går att använda bilder till sina promts, döpa om konversationer och pinna dem samt exportera kod som vi bett Bard att knacka ihop. Är du sugen på att testa Bard så kan du göra det på bard.google.com.

Via: pressmeddelande

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!