Ljud & Bild

Google TV får förbättrad prestanda och apphantering

Dessutom dyker en funktion för att automatiskt frigöra utrymme på enheten

Nyheterna om vad som komma skall för Chromecast med Google TV duggar tätt. Senaste ryktet säger att prestandan förbättras och även apphanteringen.

Att Google arbetar på en uppdatering till sin Chromecast med Google TV är ingen hemlighet då denna inte fått så mycket kärlek sedan lanseringen. Nu ryktas det också att prestandan ska förbättras samtidigt som apphanteringen ska bli bättre. Dessutom ska tabben/raden “Bästa valen för dig” ladda snabbare så idel goda nyheter för användarna.

Enligt Google ska en ny CPU och cache-hanteringen optimeras vilket ska minska tiden det tar för att ladda “Bästa valen för dig” vid uppstart. Även navigering mellan flikar ska bli mer responsiv efter den kommande uppdateringen. En annan stor nyhet är att mjukvaran ska använda sig av mindre RAM minne vilket ska ge en smidigare tittarupplevelse.

Google har även lagt till ett val för att frigöra lagringsutrymme i inställningsmenyn. Via denna är det enklare att rensa programcachen och avinstallera appar som inte används. Funktionen finns reda för Chromecast med Google TV men kommer till smarta tv inom kort. Som grädde på moset finns en funktion som automatisk frigör utrymme på enheten så att fler appar kan installeras. Uppdateringen har börjat rullas ut så har du inte fått den än så kommer den inom kort.

Källa: Engadget

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!