Övrigt

Google uppdaterar Maps för smartphones och surfplattor

googlemaps1Google passade idag på att uppdatera appen Google Maps med flera smaskiga nyheter. I vanlig ordning kommer uppdateringen först till Android. iPhone- och iPadanvändare får snällt vänta.

Bland nyheterna finns följande:

Explore
I Explore-läget kan du klicka dig runt bland platser att besöka istället för att skriva. Androidanvändare kommer att känna igen gränssnittet från Google Now, där du navigerar runt bland “kort”.

Utvecklad navigation
Vi har tidigare rapporterat om Googles uppköp av den sociala navigationsappen Waze. och nu kommer delar av resultatet. Från att tidigare ha fått uppdateringar om händelser i trafiken kan du nu även se detaljerade rapporter om vad som har hänt. Google Maps kommer automatiskt larma om problem du stöter på och visa alternativ till bättre vägar. Frågan vi ställer oss är när Google bestämmer sig för att integrera de sociala funktionerna från Waze?

googlemaps2

Layout anpassad för surfplattor
Google har tagit tag i layouten och nu anpassat den för surfplattor vilket ger en bättre översikt.

För dig som upptäcker att offlinekartor inte finns i de nya apparna har vi lugnande nyheter. Funktionen finns fortfarande kvar, men inte som en egen flik. Du sparar ner en karta genom att skriva “OK Maps” i sökfältet. Kartan du har på skärmen sparas då ner och du kan nå den utan att koppla upp mot Internet.

[youtube id=oVg7hx3srzo]

De uppdaterade apparna är tillgängligt för Android 4.0 och senare samt iOS 6 och senare när iPhone- och iPadapparna blir tillgängliga.

Get it on Google Play

Läs också:

Google bekräftar köp av Waze
Google köper Waze
Slashat #221 – WWDWhat?
Ställ er i kö för att få prova nya Google Maps

[source: http://googleblog.blogspot.se/2013/07/a-new-google-maps-app-for-smartphones.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+blogspot/MKuf+(Official+Google+Blog) “Google Official Blog”]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!