Mobil

Google utökar annonser i sina olika tjänster

Folk är inte nöjda.

Google har dragit igång ett pilottest där bolaget har börjat visa annonser i både Android TV och även i Google Assistant och folk på forum runt om i världen är inte så nöjda över detta.

Android TV kommer installerat i många smarta TV-apparater idag och nu har Google inlett ett pilottest där användarna får upp reklam i gränssnittet. Reklamen är till största del för andra streamingtjänster och TV-kanaler och Google själva säger i ett uttalande:

“Android TV is committed to optimizing and personalizing the entertainment experience at home. As we explore new opportunities to engage the user community, we’re running a pilot program to surface sponsored content on the Android TV home screen.”

När det kommer till Google Assistant så har det börjat visas annonser bland svaren man får och det är liknande annonser som man idag redan får om man söker via deras egna sökmotor på webben eller i mobilen. Om det är så att du ber Google Assistant att plocka fram prisvärda hotell så kan du numera även få upp annonser från olika hotell bland svaren.

Källa XDA, Android Police, via Feber.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!