Recensioner
Mophie

Håll telefonen stilla i bilen

Med Mophie Car Vent

Mophie som har flertalet trådlösa laddare för oss iPhone-användare. Men hur ser det ut när vi är på språng, jo Mophie har vår rygg även där.

För oss som inte har någon stor display i bilen är vi förvisade till att använda mobiltelefonen istället. Här hjälper Mophie oss att se till att telefonen sitter snyggt även i en gammal bil. Apples iPhone tar lätt åt sig de 10 W som Mophies trådlösa laddare krämar ut. Det är något som uppskattas då vi oftast inte gör någon lång resa med bilen utan håller oss under timmen och statistiskt sätt så är 50% av alla bilresor under 5 kilometer. Så med 10 W så hinner vi fylla upp mobilen rejält även med korta resor.

När vi testar mobilhållare så är ett återkommande bekymmer att mobiltelefonerna i dag lätt glider ner från greppet som hållaren har om dem. Med Mophies Charge Stream Vent Mount så har vi ett ordentligt grepp om telefonen som gör att den sitter kvar även vid snabba kurvor och tvärnitningar.

Mophie Car Vent

Klämman som vi sätter fast laddaren med är delad i fyra delar och har fungerat väl i ventilationsgallret på Volvo-bilarna och Peugeoten vi testat med. Med i lådan kommer det även A QC 2.0 bil adapter som ska se till så att den fungerar med alla ventilationsgaller.

Givetvis fungerar den trådlösa laddaren med alla telefonen som kan ta Qi-laddning även om laddaren är optimerad för Apple och Samsung Fast Charge. Vi har testat med iPhone 11 Pro, Huawei P30 Pro och Samsung Galaxy och alla tre upplevs sitta som berget i laddaren och tar laddningen direkt utan att vi behöver passa in telefonen något speciellt.

Första intrycket av laddaren var att den såg lite konstig ut med de små vingarna på sidorna och jag kunde inte förstå funktionen med de här vingarna. Det är fortfarande oklart vad vingarnas tänkta funktion är till för men som skydd för att inte råka dra ner telefonen när man viftar men händerna vid stadskörning så fungerar de bra.

Mophie Car Vent

Ytterligare än bra funktion med Mophies Charge Stream Vent Mount är att kabeln på 0,8 m som används är avtagbar. Så behöver vi en längre eller kortare så är det bara att byta. Helst hade vi önskat att det var USB-C till fästet men tyvärr så har Mophie här använt sig av Micro-USB.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!