Övrigt

Här är allt du behöver veta om dom nya iPhone XS-modellerna

iPhone Xs, iPhone Xs Max och iPhone Xr

Dagen som många har väntat på är äntligen här och nu håller Apple sitt årliga höst-event där ny hårdvara visas upp nedan kan ni läsa allt om dom nya iPhone-modellerna.

iPhone XS

iPhone Xs lanseras med en 5,8 tums OLED-skärm på och kommer i en helt ny guldfärg i rostfritt stål, Apple meddelar även att den kommer utrustas med det mest tåliga glaset någonsin på en telefon. iPhone Xs har en IP68-klassning så den klarar vatten utan problem. Telefonen kommer utrustas med internt minne upp till 512GB från det tidigare 256GB.

iPhone Xs Max

iPhone Xs Max kommer med en 6,5″ Super Retina OLED-display med 120 Hz touch sensing, 3D Touch, tap to wake, True Tone,Wide Colour. Precis som sin lillebror är även Xs Max iP68-klassad har förbättrat stereoljud perfekt för film, spel och musik. Telefonen kommer även utrustad med Apples nya chip A12 Bionic som är industrins första 7nm chip. A12 Bionic är det snabbaste och mest avancerade chippet någonsin i någon telefon på marknaden. Telefonen kommer har samma storlek som den tidigare iPhone 8+ men har istället skärm på hela framsidan.

Båda telefonerna kommer i tre färger, guld, silver och space gray. Face ID är har tagit ett stort steg framåt och kommer att vara säkrare och snabbare än Face ID på iPhone X.

Båda telefonerna kommer att komma med upp till 512GB internt minne och iPhone Xs Max kommer även ha stöd för split view i landskapsläge.

Kamerorna i dom kommande telefonerna har två 12MP wide-angle linser med OIS, förbättrad True Tone-blixt, nytt i A12 Bionic är att den kan hantera tagna bilder bättre och kan sköta allt från noise reduction, image fusion, auto exposure betydligt bättre än tidigare.

Apple presenterar även Smart HDR vilket tar HDR steget längre så om objektet du tar kort på rör på sig tar kameran en 4-frame buffer och slår ihop bilderna så man slipper suddiga bilder. Portrait mode som ger en mjukvarubaserad bokeh-effekt är även den förbättrad och nu kan man även själv editera djupet på bilden och hur mycket fokus som ska ligga på objektet man tar kort på, även kallat depth of field.

När det kommer till att filma med iPhone Xs och iPhone Xs Max är även detta förbättrat i både bild och ljudkvalité, och båda telefonerna spelar in i stereoljud tack vare sina fyra mikrofoner.

När det kommer till batterier i dom båda telefonerna så lever din iPhone Xs 30 minuter längre än iPhone X och iPhone Xs Max har det största batteriet någonsin i en iPhone och lever en och en halv timme längre än iPhone X.

DSDS det vill säga Dual SIM Dual Stanby kommer till båda modellerna och detta innebär att telefonerna har plats för ett vanligt fysiskt SIM-kort men det går även att lägga till ett mjukvaru-baserat SIM-kort. Som det såg ut på presentationen var inga operatörer med på listan när det kommer till E-sim. I Kina kommer man lansera en modell med två dubbla fysiska SIM-kortplatser.

 

iPhone Xr

Apple passade även på att visa upp ytterligare en telefon som vi nog alla visste skulle komma och det är iPhone Xr. iPhone Xr har samma designspråk som iPhone X och kommer i sex olika färger så som blått, korall, svart, gult, vit och en product RED.

Skärmen är en edge-to-edge LCD-skärm och kallas Liquid Retina Display och är på 6,1 tum och har en upplösning på 1792×828. Storleken på telefonen är mindre än iPhone 8 Plus men trots detta har den betydligt större skärm då man har tagit bort hemknappen. Den har precis samma funktioner som iPhone X men saknar 3D-touch, istället introducera Apple Haptic touch som fungerar på ungefär samma sätt.

Telefonen kommer även utrustad med Face ID precis som tidigare modeller och har en kamera på baksidan och en på framsidan. Kameran på baksidan är en 12MP wide angle kamera och den kan ta bilder med Portrait Mode, telefonen har precis som sina syskon Apples senaste A12 Bionic-chip. När det kommer till batteritid så kommer iPhone Xr orka vara igång 90 minuter längre än en iPhone 8 Plus. Telefonen kommer komma

Priser

iPhone XS

  • 64 GB: 12 795 kr
  • 256 GB: 14 695 kr
  • 512 GB: 17 195 kr

iPhone XS Max

  • 64 GB: 13 995 kr
  • 256 GB: 15 895 kr
  • 512 GB: 18 395 kr

iPhone XS R

  • 64 GB: 9495 kr
  • 128 GB: 10 095 kr
  • 256 GB: 11 395 kr

 

Telefonerna kommer gå att förhandsboka den 14 september och ska börja levereras den 21 september.

 

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!