Smarta Hem

Hej Siri, sätt igång vattnet i vasken

Diskbänksblandare med stöd för Apple HomeKit från Kohler

Amerikanska företaget Kohler har släppt produkten du inte visste du ville ha. En diskbänksblandare med stöd för Apple HomeKit och som dessutom har inbyggd rörelsesensor.

Kohler är ett företag med anor från 1873 och då inom VVS-branschen. Produkterna är inget vi ser till på våra breddgrader men de har nu kombinerat en relativt tråkig produkt som en köksblandare med smart teknik. Deras blandare Kohler Setra Smart Faucet har stöd för Apple HomeKit och som bonus även en inbyggd rörelsesensor för att låta vattnet börja rinna. Det senare säkert mer användbart än att kunna röststyra men ändå en kul produkt. Bara att vifta lite med händerna för att vattnet ska börja rinna.

Blandaren dyker upp i Apple HomeKit där du kan öppna eller stänga kranen. Det går dock inte att inkludera den i några automatiseringar direkt i Hem-appen utan detta får göras via t ex Eve Home-appen. Väljer du att använda Kohler Connect-appen kan du även se vattenförbrukningen i kranen. Den har även stöd för såväl Google Assistent som Amazon Alexa så det är fritt fram att låta rösten fixa vattenflödet när du diskar.

Shane Whatley, killen i USA som bygger ett YouTube-hem har gjort en genomgång av blandaren och installationen av denna. Ta del av klippet här!

Utöver funktionen att kontrollera vattenflödet kan du även få notiser om kranen skulle vara på och vattnet flödar fritt. Den ansluts till ditt wifi-nätverk (2,4 GHz) och finns i olika utföranden och färger och kostar runt $400.

Ser du någon nytta med att kunna öppna och stänga kranen i köket med rösten? Diskutera för- och nackdelar i Bubblan.

Källa: HomeKit News

Vi finns på Patreon!

Vi ser att du har en AdBlocker på! Vår dröm är att kunna erbjuda er det senaste inom konsumentteknik utan att behöva fläska på med annonser. Vill du hjälpa oss att göra det till verklighet?

Stöd oss via Patreon!

Kommentarer