Pryl

Hemma hos Attefors – fyra saker som är ett måste på kontoret

Allt annat vore djuriskt

Prylar ska vara både snygga och ha ett syfte och de som har lyckats med det får ofta mina pengar. Idag tar vi ett besök hem till mig för att titta på vad som finns på mitt skrivbord.

Ett skrivbord skall både vara städat och ha så lite saker som möjligt på det. Men samtidigt vara praktiskt. Vi skall ju trots allt arbeta på det. Idag tar vi en titt på mina fyra favoriter på och bredvid skrivbordet som jag inte skulle kunna leva utan.

Twelve South BackPack 4 – min iMacs bästa vän

Sådan simpel men genialisk liten pryl

Finns det något värre än att ha massa externa SSD-diskar liggandes på bordet med obskyra kablar som slingrar sig som smala ormar på hela bordet? Jag tror faktiskt inte det finns något i mitt liv som skapar så mycket stress som att se dessa fruktansvärda otyg på bordet. För att råda bot på dessa hemskheter vänder vi oss till Twelve South BackPack 4. Det är en liten hållare som vi fäster på baksidan av vår iMac 24″ (finns en modell till iMac 27″ också) genom att placera ett litet plastfäste i hålet bak på foten på vår iMac. Därefter kan vi placera våra SSD-diskar på den lilla hyllan och slippa se några kablar eller diskar på bordet – simpelt och genialt.

Alogic Blaze dockningsstation – alla anslutningar på ett ställe

iMac 24″ är en riktigt tunn dator och den är faktiskt så pass tunn att Apple behövde sätta hörlursuttaget på sidan av skärmen. Något annat de slopade var SD-kortsläsaren vilket är lite trist för oss som filmar och fotar. Nu kanske ni tänker att vad gör det att sätta hörlurarna på sidan av skärmen och varför köper karln inte bara en liten hub som bara kopplas in i en USB-C-port så är problemet löst? Det mina vänner ska jag berätta. Anledningen till att en liten hub går bort är för att USB-C-kabeln på dessa oftast är väldigt korta vilket fungerar bra till en laptop. Men på en iMac så kommer den långsmala hubben hänga fast för livet och faktiskt se riktigt fånig ut när den hänger och dinglar och så kan vi inte ha det – vi är ju inga djur.

Så vi vände istället blickarna mot Alogic Blaze dockningsstation som är en rejäl men ack så diskret pjäs. I ett rymdgrått utförande får vi en docka fullpackad med utgångar som kan göra livet riktigt bra. Blaze har på framsidan en SD-kortsläsare, en USB-A 2.0, ett hörlursuttag, en USB-C-port som vi använder för att koppla ihop dockan med datorn (96W) och längst till höger en liten LED-lampa som visar att den lever. Tittar vi på baksidan så har vi tre riktigt fina Thunderbolt 4/USB 4.0-portar, ethernetport och sist men inte minst tre USB-A 3.2 (gen 2).

SD-kortsläsare, USB-A, 3,5 mm och USB-C för att koppla ihop med datorn

Ström, USB-C/TB4, Ethernet och tre USB-A

På undersidan har dockan även fyra små gummifötter som ser till att den ligger still på bordet även om vi petar in en kabel eller ett SD-kort i läsaren. Det jag verkligen älskar med den här dockan är att jag helt plötsligt kan koppla in mer eller mindre vad jag vill och jag får ett par extra USB-C-portar utöver de fyra som finns i min iMac (en används dock till dockan). Den orkar även att driva två 4K-skärmar på 60Hz så har du en MacBook Pro så kan du njuta ordentligt med mycket skärmyta.

Satechi hörlursstativ som även laddar våra prylar

Att lägga AirPods Max platt på ett bord går fetbort så därför är nästa sak på mitt skrivbord ett hörlursstativ. Men hur kul är det med ett hörlursstativ som bara kan lyfta upp våra AirPods Max i luften en bit? Här mina vänner förenar vi återigen något praktiskt med något som är snyggt. Satechis hörlursstativ kan nämligen även ladda både vår iPhone och AirPods Max samtidigt. Stativet är i rostfritt stål och i foten hittar vi en liten mjuk vilokudde som kan skicka in 7,5W rakt in i vår iPhone via Qi-laddning. På baksidan av stativet hittar vi även en USB-C-port och en liten sladdhållare så vi kan ladda våra hörlurar samtidigt som de hänger fint på stativet.

Stilrent och laddning i ett!

Hue Gradient Signe – en långsmal pinne som skapar mys

När skrivbordet nu är i ren harmoni och så gott som fritt från sladdar, hängande adaptrar och hörlurar som ligger på bordet så är ljuset den sista touchen för att nå perfektion. Till vår hjälp har vi Hue Gradient Signe från Philips Hue. Det är en långsmal golvlampa som kan visa flera olika färger samtidigt så vi kan skapa riktig myskänsla vid skrivbordet. Via Philips Hue-appen kan vi välja och vraka på flera olika scener eller ställa in lampan precis som vi själv vill ha den. Eftersom vi redan har konstaterat att vi inte är några djur så har den givetvis även stöd för HomeKit. Det fina med lampan är att scenerna som Philips Hue har knåpat ihop verkligen ger kontoret en känsla av mys. Vi kan vara på en tropisk strand eller varför inte på en strandfest i Jamaica, allt detta medans vi sitter och arbetar.

I appen kan vi skapa ett drömscenario på några enkla tryck

Vad landar det här kalaset på då?

Så här har ni mina fyra favoritsaker på skrivbordet och det är inte helt billigt att uppnå perfektion men vad gör det att det svider i plånboken ett tag om huvudet får harmoni och vila så fort vi vänder blicken mot vårt skrivbord?

  • Twelve South Backpack 4 kostar i skrivande stund 499 kronor.
  • Alogic Blaze dockningsstation kostar i skrivande stund 3 990 kronor.
  • Satechi hörlursstativ kostar i skrivande stund 899 kronor.
  • Hue Gradient Signe kostar i skrivande stund 3 787 kronor.

Vad är dina favoriter på skrivbordet och framförallt hur ser ditt kontor ut? Ta en bild och visa upp hur du har det i vårt forum!

 

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!