Smarta Hem

HomePod mini har inbyggda ej aktiverade sensorer

Kan kanske mäta såväl temperatur som luftfuktighet i ditt smarta hem

Apple HomePod mini bjuder på ett guldkorn. Tydligen finns det inbyggda, ej aktiverade sensorer.

Det är Bloomberg och iFixit som berättar om denna nyfunna upptäckt. I HomePod mini sitter det tydligen en temperatur- och luftfuktighetssensor från Texas Instruments med beteckningen HDC2010. Sensorn är i dagsläget inte aktiverad och det spekuleras i huruvida denna kan komma att aktiveras via en kommande uppdatering från Apple. Denna sensor har inte tidigare nämnts av Apple och är ej heller synlig i de tekniska specifikationerna kring HomePod mini.

Vad kan den användas till?

Som vanligt så spekuleras det hej vilt nu om vad sensorn kan eller ska användas för. Ett tänkbart alternativ är givetvis för att mäta såväl temperatur som luftfuktighet i ett rum och beroende på värde kunna aktivera andra smarta enheter, exempelvis smarta termostater. Eller varför inte trigga en fläkt när temperaturen blir för hög i rummet? Via Apple HomeKit finns det en hel del trevliga automatiseringar som kanske kan bli bättre med just denna nyupptäckt.

Apple HomePod mini sensor

Sensorn sitter i botten av högtalaren, avskärmad från enhetens elektronik så att värdena ska vara så användbara som möjligt. Det är en väldigt liten sensor som man byggt in och ju mer användbarhet du kan få ur denna härliga lilla högtalare desto bättre. För egen del så kan jag då ta bort en annan sensor och få ett lite “renare” smart hem.

Hur skulle detta förändra ditt användande av din HomePod mini (om du köpt en vill säga)?

Källa: AppleInsider

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!