Övrigt

Huawei kommer att släppa en egen röstassistent

Det kinesiska mobilföretaget Huawei utvecklar sin egen röstassistent som förväntas kallas HiAssistant. Röstassistenten kommer att konkurrera med Google Assistant, Amazon Alexa, Apples Siri och Samsung Bixby. HiAssistant kommer till en början vara begränsad till kinesiska användare och kommer med enheter som har Kirin 970 SoC och körs på EMUI 8.1.

Röstassistenten ska kunna kunna styra nästan alla inställningar i telefonen, så som automatisk rotering, nattläge, volym, visning av färgtemperatur, hotspot etc. HiAssistant ska även kunna söka efter specifika artiklar, musikalbum, böcker, filmer och mycket mer.

Röstassistenten kommer att baseras på “Natural Language Understanding” (NLU) som kan tolka och förstå ostrukturerade meningar, felsägningar av ord och mycket annat. Detta betyder att en användare inte behöver använda en specifik fras för att HiAssistant ska förstå vad man vill.

Den här informationen har man lyckats plocka ut ur firmware-filen för Huawei Mate 10 som körs på EMUI 8.1 och Android 8.1 Oreo.

Via Firstpost

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!