Recensioner

Husqvarna 325iB är en batteridriven lövblås som blåser trädgårdsmästaren

I Slowmotion

Trädgårdsmästare Dennis testar Husqvarnas senaste lövblås och blir överraskad.

Husqvarna 325iB är Husqvarnas senaste betteridrivna lövblås och ingår i deras 36V-serie där vi kan använda samma batteri till flera enheter. Det är smart men gör också att denna kommer utan batteri och laddade i förpackningen. Det vi får är lövblåsen, dess rör och en sele för att lättare hålla den uppe vid långa sessioner av trädgårdsstädning.

Första intrycket

Intrycket är att den är väldigt rejäl, den andas Husqvarna och känns precis som en riktig bensindriven lövblås. Men den känns samtidigt lätt och behändig med sina 2,5 kilo. Det är dock utan batteri och batteriet är ganska rejält och adderar 1,2 kilo. Men den upplevs fortfarande lätt och behändig.

Nu blåser vi på!

Användningen skulle inte kunna bli lättare, vi sätter i batteriet, trycker på on-knappen och sen gasar med fingeravtryckaren. Knappsatsen är lättåtkomlig med tummen och består endast av tre knappar. ON/OFF, Turbo Boost och en farthållare som gör att vi kan släppa avtryckaren och fortsätta på samma hastighet.

Batteri

Det finns två olika batterier som passar lövblåsen. Det är BLi20 och BLi30 där det lilla vi använder ger oss ca. 30 minuter på fullt ös och det större nästan det dubbla. Men det är som sagt under fullt ös. När vi städar vår trädgård, entré och annat så punktblåser vi och batteritiden upplevs betydligt längre.

Vad tycker vi?

Det är mycket roligare att städa med en lövblås än vad vi trodde. Det är bara att blåsa på och grus, löv, sand, skräp och spindelnät bara yr omkring en. Så skaffa en lövblås! Men just denna kommer till ett högt pris och riktar sig nog snarare till det inbitna trädgårdsproffset som behöver rejäla grejer. Men vi gillar den verkligen.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!