Smarta Hem

IAQ är luftkvalitetsmätaren som håller koll på det mesta

Mäter de 20 vanligaste luftföroreningarna i hemmet

Luftkvalitetsmätare blir allt vanligare i våra smarta hem. Dessa kan trigga andra smarta enheter som gör något åt den mindre bra luften i hemmet.

Vi tillbringar allt mer tid inomhus idag och inte minst efter pandemin när alla i princip befann sig hemma. Det många kanske inte tänker på är att när man vistas inomhus utan att göra något så blir inomhusluften också sämre. Enklaste sättet att fixa detta på är givetvis att vädra regelbundet eller aktivera en luftrenare som kan ta hand om den mest akuta osen i hemmet, exempelvis från matlagning. Men, bortsett från att ha en delikat näsa som kan sniffa sig till att det ligger ett lager av matos i huset så finns det många andra föroreningar som flyger omkring utan att vi är medveten om dessa.

På Kickstarter finns just nu en enhet vid namn IAQ som säger sig vara den mest kompletta luftkvalitetsmätaren för våra hem. Den sticker ut genom att inte bara mäta de mer vanliga värdena som temperatur, luftfuktighet, CO2 och PM2.5 utan mäter mer än 20 olika ämnen och ger värden på vad som finns i luften. Alla värden är åtkomliga via den dedikerade appen eller via ett webbgränssnitt. En mängd olika sensorer i enheten från bland annat Bosch och Sensirion används för att tillhandahålla information till användaren.

Enligt hemsidan ska den vara kompatibel med Apple Home, Amazon Alexa, Samsung SmartThings, Home Assistant, IFTTT med flera. Dessutom nämns stöd för Matter.

Rekommenderat pris för den som vill stötta via Kickstarter ligger på cirka 60 amerikanska dollar fast det gäller att skynda på då kampanjen snart stänger.

Källa: Kickstarter

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!