Smarta Hem

Ikea har en ny Zigbee gateway på gång

Uppgifter läcker och tyder på att den kommer att heta DIRIGERA

Det har pratats om det tidigare men nu ser det ut att hända. En ny gateway vid namn Dirigera för det smarta hemmet från Ikea verkar vara på gång.

Det är användare på Reddit (var annars?) som hittat referenser till en ny hub från Ikea. Enligt uppgifter på CSA (f d Zigbee Alliance) hemsida så är namnet på denna “DIRIGERA hub for smart products” vilket onekligen är svårt att feltolka. Precis som med den äldre gatewayen så är det Zigbee som stöds och i detta fall 3.0 men annars framgår inte så mycket av informationen på hemsidan, se nedan.

En intressant skillnad här är att man nu pratar om en “hub” istället för “gateway” – kan det vara en mer mångsidig hub kanske med stöd för andra produkter à la Hue Bridge?

Ikea Dirigera

Vad tror vi om detta? En stabilare hub än den nuvarande? Stöd för fler enheter? Stöd för Thread utöver Zigbee? Matter? Trådlös variant som inte kräver nätverkskabel för anslutning?

Och, om det är en ersättare för den nuvarande – vågar vi hoppas på att det går att föra över existerande produkter på ett smidigt sätt utan massparning på schemat?

Diskutera vidare i bubblan.

Källa: Reddit

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!