Övrigt

IKEA svarar om Trådfri strömkontakt och HUE

Går inte! Kan inte!

IKEAs nya strömkontakter i Trådfri-serien är inte kompatibel med Philips Hue-bryggan och det finns inget som tyder på att den skall bli det heller.

Bakgrunden till frågeställning rör det faktum att lamporna i Trådfri-serien är kompatibel med Hue vilket gör att IKEAs egna Gateway inte behöver användas.

På så sätt sparar en både plats, nätverksportar, en extra app, och ett par hundralappar. Därför var det många som hoppades att detta även skulle gälla strömkontakterna.

I Svenska Hemautomatiseringsgruppen, landets största Facebookgrupp om smarta hem-lösningar, diskuteras det för fullt huruvida det går och eller inte och det finns de som säger sig löst det hela.

Svaret från IKEA är dock tydligt: “TRÅDFRI control outlet är inte kompatibel med Philips Hue. Detta beror på att Philips Hue inte stödjer det.” meddelar presstjänsten i ett mail till Teknikveckan.

Däremot har man tidigare sagt att pluggen kommer bli HomeKit-kompatibel senare i höst – Google Assistent fungerar redan. Men för att det skall fungera så krävs Gatewayn i vilket fall som helst då inga av Trådfri-produkterna stödjer det via någon annan brygga.

Det skall också nämnas att det faktiskt finns Zigbee-baserade pluggar som dyker upp i HUE-appen så som från Osram och även Philips egna som inte längre säljs.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!