Gaming

Playstation 5 får pris och datum

19 november och från 399 dollar

Vi satt som på nålar och hoppades på att äntligen få pris och exakt releasedatum – det fick vi!

Sonys startade upp kvällen med att visa upp video och gameplay från Final Fantasy XVI för att sedan gå över till Spider-Man som bjuder på riktigt trevligt och detaljrik grafik samt storslagna slagsmålscener och därefter Harry Potter. Känslan som växer fram är att nästa generations konsoler faktiskt kommit så långt att vi möts av samma grafik i filmsekvenser som i gameplay – vilket vi tror har varit drömmen för många sedan spel kom i fler än två dimensioner.

Sedan rullade streamen på med gameplay och utvecklare som förklarar vad som gör sitt spel och Playstation 5 unikt. Sony höll inte igen och vi får se gameplay från Call of Duty: Black Ops Cold War, Resident Evil: Village, Deathloop, Devil May Cry 5, Oddworld: Soulstorm, Five Nights at Freddy´s, Demon´s Souls, Fortnite och sen avslutas det med ett potpurri av titlar vi fått se tidigare.

Nyheten för Playstation Plus som presenterades är att det kommer krävas för att ladda ner digitala versioner av tidigare Playstation 4 och 4 Pro spel. Som det kommer finnas en hel del av på releasedagen.

Sen avslutar de med att äntligen presentera priser och releasedatum.
12 november för några utvalda länder och 19 november för resten av världen och oss. Priserna landar på 499.99 dollar och 399.99 dollar för den digitala versionen. Vilket borde motsvara ca. 5 500 kronor och 4 500 kronor efter skatter här i Sverige.

Playstation 5 pris

Vi kan fastslå att grafiken kommer finnas där i kommande generation och priserna blir inte för hiskliga. Men nu vill vi uppleva detta. Är det november snart?

Se hela Sonys Showcase nedan

Via: Playstation Youtube.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!