Övrigt

Ingen vill att Elon Musk köper Twitter

Svårt att få med investerare

Elon Musk vill av okänd anledning köpa ut Twitter från börsen. Budet är lagt men nu skall han även finansiera det. Ingen vill riktigt ställa ställa upp på det.

Musk vill köpa Twitter. Twitter vill inte sälja och gör allt för att sätta stopp för det. Men även om aktieägarna går med på det så är det inte säkert att Elon Musk har råd.

Musk budade 54,20 dollar per aktie. Värdet på bolaget blir därmed 43 miljarder dollar (407,7 miljarder svenska kronor). Elon Musk är visserligen värd en si så där 270 miljarder dollar sekunden detta skrevs men allt det är inte pengar. Han är själv beredd att gå in med mellan 10 och 15 miljarder dollar. Resten försöker han få in från marknaden.

Det går mycket trögt enligt NY Post. Dels finner många investerare budet i högsta laget men kanske framförallt alldeles för ologiskt. Man börjar helt enkelt bli rädd för Elon Musks sporadiska infall om att köpa både det ena och andra.

Musk har sedan tidigare twittrat till sig böter genom att säga att finansieringen att köpa ut Tesla var klar. Det var den inte. Man må få ljuga för nära och kära men inte för marknaden.

Vi får se vad som händer i Twitter-fallet. Ryktet säger att han kommer att skicka ett officiellt erbjudande till Twitters aktieägare inom 10 dagar.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!