Apple

iOS 17.5-betan är här och nu går det att ladda ned appar från hemsidor

För oss i EU ska tilläggas

Idag släpptes utvecklarversionen av iOS 17.5 och som väntat öppnar den upp så personer inom EU’s gränser kan ladda ned appar från andra platser än App Store.

EU gjorde det tydligt för Apple att de måste erbjuda en alternativ lösning till App Store enligt DMA (Digital Markets Act) och nu är lösningen väldigt nära. Idag släpptes betan av iOs 17.5 och den möjliggör nedladdningar via hemsidor. Det går dock inte att installera appar hur som helt utan för att kunna erbjuda en app inom EU måste utvecklarna möta vissa kriterier. Utvecklarna måste ha varit med i Apples Developer Program i två år eller mer och måste ha en app med mer än en miljon installationer inom EU under det föregående året.

De som möter kriterierna kommer få ett API av Apple som gör det möjligt att lägga upp sina appar på hemsidor så användare kan ladda ned deras app där istället för i App Store. Tack vare Apples API så kommer appen som laddas ned kunna uppdateras och säkerhetskopieras. Exakt vilka utvecklare som kommer erbjuda detta är oklart men Spotify och Epic Games har ju varit sugna länge nu. När iOS 17.5 släpps publikt återstår att se men det är nog bara ett par veckor bort.

Via Macrumors

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!