Apple

iPadOS 18 mer än en förfinad version

Prisa gud här kommer kalkylatorn!

Med iPadOS 18 får vi många av de nya funktionerna och förbättringarna som introducerats i iOS 18 även till ‌iPad‌, till exempel en omdesignad Foto-app och nya anpassningsverktyg för hemskärmen.

I iPadOS 18 finns ett nytt flytande flikfält som omvandlas till navigeringssidofältet. Flikfältet är anpassningsbart för att hålla favoriter inom räckhåll. Det används i hela systemet. Det finns också en ny dokumentläsare i Pages, Numbers och Keynote.

Kalkylator-appen för iPad inkluderar historik och enhetsomvandlingar och när den används med ‌Apple Pencil‌, inkluderar den möjligheten att skriva matematikanteckningar med pennan. Detta låter dig skriva uttryck för hand till exempel, när du skriver ett likhetstecken kommer Maths Notes automatiskt att beräkna svaret och presentera det på skärmen i handstil som din egen. Du kan använda grundläggande eller vetenskaplig matematik, och anteckningar kan sparas för senare.

SharePlay tillåter nu användare att trycka och rita på skärmen när de delar och du kan fjärrstyra någon annans ‌iPad‌ eller iPhone.

iPadOS 18 innehåller också förfinade animationer i gränssnittet, vilket gör att de känns ännu mer lyhörda. Det finns nya API:er för utvecklare för att integrera dessa animationer. Den första utvecklarbetan av iPadOS 18 är tillgänglig från och med idag, med en offentlig beta som följer vid ett senare tillfälle och officiell utgivning till allmänheten under hösten.

 

Artikeln uppdateras löpande.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!