Apple

iPhone 13 kan komma med satellitkommunikation

I rymden kan alla höra dig tala

Det är den kinesiska läckan Ming-Chi Kuo som idag tror sig veta att iPhone 13 kommer med telefoni via satellit.

Vilket då skulle innebära att användare kan ringa samtal och skicka meddelanden även när de inte har täckning med 4G eller 5G. Redan 2019 rapporterade Bloomberg att Apple jobbade med satelitteknik men detta är det första ryktet om en konkret funktion och att det nu kan vara nära.

Denna teknik består av LEO-satellitkommunikation där LEO står för low-earth-orbit och använder sig helt enkelt av lågt gående satelliter. För att göra det möjligt sägs det att det är ett modifierat Qualcomm X60-chip som skall placeras i iPhone 13-serien.

Om detta kommer fungera tillsammans med alla tjänster som FaceTime, iMessage och Kartor (GPS) eller om det kommer kosta extra är oklart då mer information inte finns i dagsläget. Kuo fortsätter med att denna teknik även kommer användas i Apple AR-glassögon, Apple Car och andra smarta prylar.

Via: 9to5Mac.

Vi finns på Patreon!

Vi ser att du har en AdBlocker på! Vår dröm är att kunna erbjuda er det senaste inom konsumentteknik utan att behöva fläska på med annonser. Vill du hjälpa oss att göra det till verklighet?

Stöd oss via Patreon!

Kommentarer