Apple

iPhone 14 Pro och Pro Max presenterade

Flärpen goes bye, bye

Ingen mer flärp och det kan vara ett “hard pill to swallow” för en del.

Det som tidigare varit ett kännetecken för iPhone är nu borta och istället har vi fått något som Apple kallar för Dynamic Island.

Dynamic Island är alltid live och aktivt, inkluderar samtalsstatus eller nästa tur på Kartor. Displayen på iPhone 14 Pro och Pro Max klarar nu av en topp på 2000 nits, dubbelt så mycket som 13 Pro-serien. Vi får även en Always-On funktion på låsskärmen.

A16 Bionic bygger på en 4 nm process, med fokus på skärm, kamera och att få ut så mycket som möjligt ur batteriet. Konkurrensen är fortfarande långsammare än A13, som introducerades med iPhone 11 för tre år sedan. 6-kärnig CPU ligger generationer före, 40 % snabbare än konkurrenterna. 2 högpresterande kärnor, 4 högeffektiva kärnor.

Även kameran får sig ett rejält lyft. Vi hittar nu en 48MP kamera med 65% större sensor och andra generationens sensor-shift OIS. Bilder tagna med dåligt ljus är upp till två gånger bättre än de tagna med en iPhone 13 Pro. Utöver detta får vi även en ny ultra-vidvinkel kamera på 12MP som tar upp till tre gånger så bra bilder i svagt ljus. Makro blir ännu bättre. Blixten på baksidan har får en ny design för adaptivt beteende baserat på fotots brännvidd. 9 lysdioder för att styra mönster och intensitet, upp till dubbelt så ljus och med bättre enhetlighet.

Priset har tidigare ryktas gå upp något men nu verkar det som att det håller sig på samma nivå som föregående år, åtminstone i USA. iPhone 14 Pro börjar på 999 dollar och iPhone 14 Pro Max börjar på 1099 dollar. De svenska priserna visade sig föga förvånande ha gått upp en aning från fjolårets modell iPhone 14 Pro börjar på 14995 kronor med 128GB och iPhone 14 Pro Max går loss på hela 16495 kronor med 128GB.

Artikeln uppdateras löpande.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!