Smarta Hem

iRobot OS är hjärnan för din robotdammsugare

En mjukvaruplattform som ska bli grunden för en smartare och mer förstående robot

iRobot fortsätter att arbeta för att deras robotdammsugare ska bli smartare. Nu lanseras ett eget operativsystem, iRobot OS för ändamålet.

iRobot tar ytterligare ett steg mot att göra robotdammsugarna smartare genom att lansera ett eget operativsystem. För att bättre förstå dig och ditt hem lanseras nu iRobot OS som är en ny mjukvaruplattform för företagets robotar som sköter städningen i hemmet. Genom att bättre förstå sig på ditt hem och dina vanor ska städningen kunna förbättras så att städningen blir både bättre och smartare.

iRobot OS kommer inte direkt vid lansering att addera en massa funktioner till din robotdammsugare utan blir en grund att arbeta vidare på. På sikt ska fler funktioner för att samarbeta med husdjur, röstkommando samt objektidentifiering göra deras robotdammsugare till bättre alternativ än andra på marknaden. iRobot OS gick tidigare under namnet iRobot Genius och tanken är att operativsystemet ska kunna fungera med luftrenare från företaget Aeris som köptes av iRobot förra året.

I slutändan är tanken att produkterna ska kunna förstå var de är placerade och då bättre förstå vilket läge som är det mest optimala. Om rummet är tomt kan turboläget aktiveras och om det finns någon närvarande går roboten på ett tystare läge. Enligt företaget kan nu mer än 80 olika objekt identifieras av robotdammsugaren j7 och på så vis undvika dessa och kunna genomföra en dammsugning utan att köra fast.

När det gäller Matter arbetar iRobot också med att försöka implementera sina produkter i standarden även om kategorin inte stöds initialt.

Källa: TheVerge

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!