Apple

Koppla ihop läkaren med Apple Watch så slipper du hälsa hem

App-vårdcentralen Hälsa Hemma löser biffen

I USA har Apple Watch-användare sedan länge kunnat skicka hälsodata från Apple Watch vidare till sin läkare och nu har den svenska app-vårdcentralen stöd för att skicka viss information direkt till läkaren.

App-vårdcentralen Hälsa Hemma blir först ut i Europa att ta vara på hälsofunktionerna i Apple Watch för att göra livet både smidigare och enklare för läkare och patient. Apple Watch har sedan länge kunnat mäta EKG, puls och syresättning och Hälsa Hemma har integrerat tekniken i sin egna app så patienten kan få hjälp direkt om något skulle hända.

Vi på Hälsa Hemma vårdcentral inledde ett pilotprojekt i höstas där vi kopplade ihop Apple Watch med vår app. Projektet har gått såpass bra att vi nu kan erbjuda det till alla våra patienter. Tekniken har gjort det betydligt enklare för våra läkare att snabbt initiera mätningar och vi ser redan nu hur värdefull den här tekniken är för våra patienter, fortsätter Ruben.

Om en patient söker hjälp för ett tillstånd via deras app så kan de, efter godkännande aktivera så läkaren kan ta del av mätningar av EKG, puls och syrehalt i blodet i realtid. När läkaren har sett mätningarna så kan hen direkt avgöra om patienten behöver ett fysiskt möte där det tas fler prover och ett EKG. Tjänsten är tillgänglig för dig som bor i Göteborgs- och Stockholmsområdet och vill du ladda ned Hälsa Hemma-appen så kan du göra det från App Store.

Via pressmeddelande

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!