Pryl

Lenovo ThinkPad X1 Fold

En vikbar laptop, din framtida kompanjon?

Lenovo ThinkPad har säkert de flesta hört eller IBM ThinkPad som de hette i början.

Lenovo

Lenovo är en av de större tillverkarna av elektroniska produkter. Både inom datorer men även mobiltelefoner, surfplattor och bildskärmar.

ThinkPad x1 Fold

Som namnet torde avslöja har nu Lenovo tagit fram en vikbar laptop. Men är det verkligen något nytt? Alla laptops kan ju vilas ihop. Ja så är det absolut men det som skiljer X1 Fold ifrån den stora skaran är hur den viks ihop. ThinkPad X1 har en böjbar skärm och kan därför vikas på bredden.

Skillnader

Ett par saker som gör Lenovo ThinkPad X1 Fold speciell är såklart den böjbara skärmen. Men X1 är även utrustad med ett löstagbart tangentbord, vilket gör att laptopen även kan fungera som en surfplatta.

Tangentbordet fungerar även utanför datorn så att X1 Fold kan dessutom ses som en hybrid mellan en stationär och en bärbar dator. Men den gör även att använda som en bok.

Datorn, (för det är i första hand en laptop) kommer levererad med Windows 10 men det ryktas om att en uppdatering till 10X är i antågande.

Specifikationer

Fold kommer att finnas i olika versioner men några grund specifikationer finns.

  • 13.30-inch display med upplösning 2048×1536
  • 8GB of RAM
  • <1KG
  • Bluetooth
  • Upp till 11 timmars batteritid
  • SSD 256GB expanderbar till 1TB

 

Pris och tillgänglighet

Lenovo ThinkPad X1 Fold finns att förboka via Lenovos hemsida och är beräknad att komma in i lager i början av januari 2021. Priset börjar på den lilla nätta summan 30,969kr (inkl. moms) och fortsätter sedan uppåt beroende på utrustning, så som 5G, tangentbord eller penna.

Källa: Lenovo

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!