Smarta Hem

Luftrenaren från Molekule får stöd för HomeKit

Snyggt designad för de flesta hem men till ett högt pris

Företaget Molekule meddelar att deras luftrenare Molekule Air Mini+ samt Air Mini nu har stöd för Apple HomeKit. Detta är en snyggt designad luftrenare som får en att tänka på en högtalare med sin stilrena design.

I samband med att nyheten presenterades tidigare idag tillkännagav företaget också att deras produkter nu även kommer att säljas via Apple Store i USA. Huruvida produkterna kommer att leta sig hit återstår att se men snygg design brukar ha en förmåga att leta sig hit på ett eller annat sätt. Tidigare finns även en luftrenare från Vocolinc med stöd för Apple HomeKit som går att hitta via återförsäljare i denna del av världen.

Molekule Air Mini+ har ett 360° luftintag nertill och ett snyggt handtag att bära runt den med. Den ansluts till ditt wifi-nätverk och väger 3,3 kg.

Molekule Air Mini

Luftrenarna från Molekule kostar en slant om man säger så, Air Mini+ landar på $499 vilket är ett ganska högt pris. Men för detta får du en produkt som bryter ner VOC-partiklar, mögel, virus, allergener och andra partiklar, allt enligt dem själva. De använder en patenterad teknik som kallas PECO (Photo Electrochemical Oxidation) vilket sägs slå sönder partiklar för effektivare rening.

Molekule Air Mini App

Skillnaden mellan Air Mini+ och Air Mini är att den förstnämnda har inbyggd partikelsensor och autoskyddsläge och priset för Mini ligger på $399. En trevlig detalj är att när ett filter behöver bytas skickas detta ut automatiskt från företaget, dock inte utan kostnad men du slipper hålla koll på när ditt filter behöver bytas. Detta kanske försvarar för en lansering utanför USA och Kanada men konstigare saker har ju hänt tidigare.

Vad tror ni? En nyttopryl eller bara en gimmick?

Källa: MacRumors

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!