Livsstil

Lundgren utökar sitt snussortiment

Tre nya sorter

Lundgren lanserar tre nya snussorter som tar oss till sommaren, dalarnas natur och en mörkare smak i samarbete med Hampus Thunholm.

Först ut har vi en limiterad sommarsmak som heter Lundgrens Solnedgång. Snuset ska gå tillbaka till det enkla genom att ta fram ett snus med en ordentlig tobakssmak med en tvist av bergamott. Den nya snussorten kommer i en limiterad utgåva och totalt kommer endast 100 000 dosor att säljas med start idag.

När det kommer till att ta fram ett nytt men ändå ”klassiskt” snus, så gäller det att få med tre grundkomponenter. Jag brukar tänka på smakerna som en liten stege, med tobak i botten, något blommigt i mitten och så en ton av bergamott högst upp. Bergamotten är lite stickig så det är bra att balansera med en aning ros under – den ska inte märkas, utan bara göra det hela mulligare. Den mjukar även upp lädertonerna i tobaksbasen, säger Johan G om tankarna bakom smakprofilen.

Nästa nya snussort heter Mora och är även den en begränsad och kommer i en upplaga av 4 500 dosor. Smaken hyllar dalarna och dosan kommer paketerad i trä och läder och smakerna ska innehålla blåbär, fjällnejlika, granskott och björk.

 

Den sista heter Lundgrens Mörk och är ett tobaksfritt snus och smaken har tagits fram i samarbete med cocktail och smak-virtuosen Hampus Thunholm. Det är ett snus med rökig smak som balanserats upp med rosor och läder och Hampus säger följande om den nya snussorten:

”Röken var viktig, och så balanserat med lite rosor och läder. Inspirationen hämtade jag från min egen upplevelse med snus, jag ville uppleva hur det kändes när jag blev kär i snus igen. Det är helt rätt smak för att få en inbiten snusare att prova portioner utan tobak.”

Samtliga snussorter kommer gå att köpa hos snusbolaget men kommer även dyka upp i utvalda butiker.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!