Recensioner

Marshall Monitor III ANC är de bekvämaste over-ear-hörlurarna vi har testat

Det är som att svepa in öronen med mjuka, fluffiga moln

Det finns så förbannat mycket hörlurar på marknaden och ibland kommer det hörlurar som sticker ut lite extra och Monitor III A.N.C gör verkligen det.

Som att plocka fram sin första gitarr

Apple är förbannat bra på att skapa en riktigt trevlig unboxing-upplevelse. Det är stilrent, genomtänkt och känns allt annat än billigt och nu har de en konkurrent. Marshall ger oss en upplevelse som lämnar oss med ett stort leende som går upp till öronen när vi öppnar fodralet och möts av en blodröd insida i sammet. Den synen slänger oss tillbaka till barndomen när vi öppnade gitarrfodralet, redo att kliva upp på scen och dränka publiken i ett solo så brutalt att det fick dem att skrika av eufori. Riktigt så blev det dock aldrig, eftersom undertecknad var usel på att spela gitarr. Istället för att stå på scen och ha tusentals fans skrikandes på mig får jag nu nöja mig med att skriva denna recension – och det är inte helt fel ändå.

Hållkäften-rött fodral

Som att ha en ordentligt inkörd skinnjacka på sig

Alla som har ägt en skinnjacka vet att den inte är speciellt skön i början – den är lite stel och obekväm. Men när man har använt den ett tag mjuknar den och blir riktigt bekväm. Det fina med Monitor III A.N.C. är att vi slipper den obekväma perioden i början. Direkt när vi sätter på oss hörlurarna känns det förbannat bekvämt. Vi kan nog faktiskt säga att de är de bekvämaste hörlurarna vi har testat hittills, då de både är relativt lätta och svala vid långvarig användning, samt otroligt mjuka.

Den lilla skruvade sladden är ett fint tillskott

Kuddarna är gjorda av veganskt läder som kort och gott är ett finare ord för plast och vi har en båge som är av lite hårdare material men att ha på sig dessa lurar i flera timmar är verkligen en njutning hela tiden.

Du behöver knappt ladda dem – på riktigt

Om undertecknad hade varit en säljare hade min största USP med Marshall Monitor III A.N.C. varit batteritiden, som är upp till 100 timmar. Det är inte bara siffror på ett papper, utan batteriet håller förbannat länge. Om du kör med brusreduceringen igång når du cirka 70 timmar, och slopar du den når du 100 timmar – imponerande. Något som tyvärr inte imponerar lika mycket är brusreduceringen.

Fodralet är hårt och skyddar och från både de ena och det andra stagedivet.

Visst, den gör sitt jobb och tar bort en del av bruset från flygmotorerna på planet eller det hemska surret på tunnelbanan, men vi har helt klart testat hörlurar som gör ett bättre jobb med att filtrera bort ljud vi inte vill höra när vi njuter av musiken, men Monitor III A.N.C gör ett godkänt jobb på den punkten.

Ett rockigt sound som går att justera

Att de är bekväma så in i vassen, har en helt godkänd brusreducering och en batteritid som får konkurrenterna att blekna är egentligen skitsamma om ljudet inte är bra. Ett par hörlurar ska låta bra; annars spelar resten ingen större roll, om vi ska vara ärliga. Som tur är levererar Monitor III A.N.C. på den punkten och de ger oss en hel del utrymme att påverka hur de faktiskt låter.

Som de flesta hörlurar så kommer de med en app och i vissa fall är appen helt meningslös då det inte går att justera speciellt mycket, men med Marshalls app kan vi finjustera så ljudet låter precis som vi själva vill med deras egna equalizer. När vi har justerat upp basen en aning och småpillat lite så måste vi säga att det bjuds på ett balanserat ljud med ett fint tryck i basen och krispig diskant som ger oss detaljerna vi vill ha. Inuti kåporna sitter det 32 mm dynamiska element som har ett frekvensomgång på 20 Hz till 20 kHz.

Fysiska knappar och Bluetooth LE Audio

Hörlurarna är förberedda för Bluetooth LE Audio och har stöd för Auracast. På högra kåpan hittar vi M-knappen, som vi kan bestämma själva vad den ska göra via deras app. Det går att aktivera Soundstage, som är Marshalls lösning för spatialt ljud, och vi kan även ställa in så att en specifik spellista drar igång när vi trycker på knappen. På vänstra kåpan finns en knapp för att växla mellan ANC, stänga av ANC eller sätta på transparensläget.

Det finns dessutom ett läge som heter Adaptiv Loudness, som automatiskt justerar ljudet beroende på omgivningen, så du slipper tänka på att aktivera brusreducering, stänga av det eller justera volymen. Mikrofonerna har också blivit bättre jämfört med sin föregångare, och vi har testat samtal både i blåsigt väder och i högljudda miljöer, där de gör ett klart godkänt jobb. Det finns även sensorer som automatiskt pausar musik om vi tar av hörlurarna och sedan automatiskt startar musiken igen om vi sätter dem på huvudet igen.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!