Smarta Hem

Mindre städning i vardagen med ny luftrenare

DustMagnet från Blueair fångar upp luftburet damm innan de landar på plana ytor

Pandemin med hemarbete medförde mer fokus på luften inomhus i våra hem. Luftrenare från flertalet företag dök upp på marknaden och medvetenheten ökade.

Svenska företaget Blueair lanserar nu en helt ny typ av luftrenare, Blueair DustMagnet. Det som särskiljer denna mot andra luftrenare på marknaden är att den ska fånga upp luftburet damm innan det lägger sig på  golv och ytor i våra hem. Designen är stilren och den bör kunna smälta in i de flesta hem utan större problem. Damm som förekommer i luften sugs in i DustMagnet och fångas upp av ett filter i luftrenaren. Fördelen med denna nyutvecklade teknologi är att luftburet damm samlas upp innan det lägger sig på våra möbler, golv eller andra plana ytor i våra hem. Detta i sin tur ska förenkla städningen och vi får mer tid över till annat samtidigt som luftkvaliteten ökar.

Blueair DustMagnet

Enligt en undersökning som gjorts av YouGov på uppdrag av Blueair oroar sig sju av tio personer i Kina, Indien, Sydkorea, Storbritannien och USA sig för damm i hemmen. Nu har vi med all sannolikhet säkert lite bättre luftkvalitet i Sverige än i större asiatiska städer men likväl är damm något som besvärar många människor dagligen.

Ovansidan på Blueair DustMagnet kan användas som ett sideboard vilket är praktiskt eftersom damm sugs in i utrymmet undertill. Tänkt placering kan vara invid sängen eller vid soffan vilket innebär att den inte behöver gömmas eller skämmas för sig. Utöver den nyutvecklade teknologin har luftrenaren specifikationer som vi kan förvänta oss av en luftrenare 2022. Som med övriga luftrenare i sortimentet kommer denna med HEPASilent och fångar in upp 99,97% av luftburna partiklar ner till 0,1 mikron vilket omfattar allergener, pollen, mögel samt partiklar från husdjur och mikroplaster. Aktivt kol i filtret tar även bort vanligt förkommande os i våra hem samt rök.

Blueair DustMagnet

En kombination av elektrostatisk och mekanisk filtrering innebär att luftrenaren kan använda mindre täta filter än traditionella luftrenare. Fördelen med detta är att luftrenaren kan producera mer ren luft, både tystare och med lägre energiförbrukningen än en glödlampa.

Blueair DustMagnet är kompatibel med både Google Home och Amazon Alexa. Teknik för geofencing tar ner enheten i standbyläge när du lämnar hemmet och startar sedan upp när du kommer hem igen. Luftrenaren har ett autoläget med en smart sensor som övervakar luftkvaliteten i realtid och som sedan optimerar prestandan på rengöringen. Nattläge med tyst drift och dämpad LED-belsyning ser till att nattsömnen inte störs.

Luftrenare styrs av Blueair-appen och den kommer i två olika storlekar;

  • DustMagnet 5240i för rum mellan 20 till 48 kvm – rekommenderat pris 4490 kr
  • DustMagnet 5440i för rum mellan 33 till 79 kvm – rekommenderat pris 5390 kr

Vill du läsa mer om Blueair DustMagnet kan du göra det på företagets hemsida.

Källa: Pressmeddelande

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!