Mobil

Mobiltelefonerna i Xiaomi 14 Series har presenterats

Fortsatt fokus på kamerorna och nya operativsystemet HyperOS

Häromdagen presenterade Xiaomi sina senaste mobiltelefoner i Kina. Xiaomi 14 Series får nya operativsystemet HyperOS och snabbare processor.

Xiaomi 14 Series presenterades i veckan vid ett event i Kina och mobiltelefonerna kommer att ha företagets nya operativsystem HyperOS. De nya mobiltelefonerna får dessutom en tunnare svart kant runt skärmen som också är en ljusstarkare variant med 3 000 nits. Skärmarna i Xiaomi 14 har stöd för Dolby Vision HDR och en pixeltäthet på 460 ppi samt upp till 120 Hz uppdateringsfrekvens.

Xiaomi fortsätter att samarbeta med Leica kring kamerorna i mobilen och för Xiaomi 14 finns en nyare sensor som har upp till 180 procent högre ljusinsläpp jämfört med Xiaomi 13. När det gäller processorn så är det senaste Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 Mobile vilket är första gången denna dyker upp i en mobiltelefon. Stereohögtalare med stöd för Dolby Atmos och en p0rt som stöder USB 3.2 Gen 1 5 Gbps vilket ger upp till 10 gånger högre hastighet för dataöverföring jämfört med föregående generation. Xiaomi 14 levereras med en 90 W HyperCharge-laddare och har stöd för 50 W trådlös laddning till batteriet på 4 610 mAh.

Toppmodellen Xiaomi 14 Pro kommer med Xiaomi Ceramic Glass som ska vara betydligt hållbarare än andra skärmar tack vare en process där det upphettas till över 800 °C. Skärmen, All Around Liquid Display, är svagt böjd ner runt alla fyra kanter på mobilen och mäter 6,7″ med WQHD+-upplösning och en pixeltäthet på 552 ppi. Även denna har en ljusstyrka på 3 000 nits och stöder Dolby Vision HDR.

Xiaomi 14 Pro har en kamera med variabel apertur på ƒ/1.42 – ƒ/4.0 vilket är första gången i en mobilkamera. Anslutningsporten USB 3.2 stöder 10 Gbps vilket innebär 20 gånger snabbare dataöverföring jämfört med föregångaren. Batteriet på 4 880 mAh laddas med en 120 W HyperCharge-laddare och stöd för 50 W trådlös snabbladdning finns också. Båda mobiltelefonerna har kapslingsklass IP68.

Båda mobiltelefonerna levereras med företagets nya operativsystem HyperOS som även ska kunna användas av andra enheter från företaget. Än så länge är det en lansering för kinesiska marknaden, när en global lansering sker återstår att se.

Källa: Mi.com

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!