Smarta Hem

Nanoleaf har lite nytt på gång inför julen

Har också inlett samarbete med designföretaget Umbra

Smart belysning i våra hem är ju en stämningshöjare på många sätt. Nanoleaf är på IFA 2023 och visar upp lite av vad som komma skall.

Kanadensiska företaget Nanoleaf är på elektronikmässan IFA 2023 i Berlin och visar upp sina produkter. Vi tog ett snack med deras europeiska marknadschef, Annika för att se vad som är på gång. Utöver de produkter som redan finns ute på marknaden och stödet för Matter så har Nanoleaf inlett ett samarbete med kanadensiska designföretaget Umbra vilket resulterat i två olika lysande produkter för våra hem.

Produkten till höger är liten, lätt och lekfull och kan visa miljoner färger när den är igång. Den är trådlös med ett inbyggt batteri och kan med enkelhet läggas ner för att rikta ljuset åt olika håll. En enkel men smart design som inte har några problem med att passa in i våra hem. Den svarta, större lampan är en rejäl sak, åtminstone rent viktmässigt och inget som välter omkull i första taget.

Nanoleaf har ju tidigt varit ute och deklarerat att de avser att stödja den nya IoT-standarden Matter. Att branschen skyndar långsamt är ingen nyhet och anledningen är att ingen vill vara den som klantar sig varför det genomförs noggrann tester innan produkterna lanseras. En av de riktigt läckra produkterna som är på gång att lanseras är de tidigare presenterade Nanoleaf Skylight vilka monteras i taket och kan simulera en himmel om man så vill.

Nanoleaf har ju sedan en tid också erbjudit en limiterad svart version av sina ljuspaneler, Ultra Black Hexagons som smälter in bra i mörkare bakgrunder. För deras Lines så finns ju möjligheten att köpa så kallade skins vilka fästs utanpå befintliga ljusstavar för att ge ett mörkare intryck. Riktigt läckert faktiskt oavsett om det är vita eller mörkare varianter som är monterade på väggarna.

Avslutningsvis frågade undertecknad om en ny produkt som skymtade förbi i deras monter och som ej visades upp offentligt. Denna nya produkt kommer att presenteras inom ett par veckor och vi kan väl säga som så att den är säsongsbetonad och att Twinkly och Festavia får se upp – räcker det som ledtråd?

Mer om Nanoleaf finns att läsa här och är du intresserad av vad Umbra erbjuder så klicka här.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!