Apple

Nintendo-emulator har släppts till iOS

Vi får se hur länge den får finnas kvar

En ny emulator har släppts till iOS och den här verkar få bli kvar i App Store – om inte Nintendo lyckas stoppa den vill säga.

Apple har nyligen börjat tillåta spelemulatorer i App Store och en av dessa drogs tillbaka efter att ha varit en nästan exakt kopia av en annan emulator. Det var utvecklaren Riley Testut som ligger bakom GBA4iOS som hävdade att den nu borttagna iGBA-appen var en kopia av hans app. Nu har Riley Testuts nya emulator – Delta – blivit tillgänglig till iPhone.

https://twitter.com/altstoreio/status/1780634838187315358

Delta är efterföljaren till GBA4iOS och har stöd för Game Boy Advance, NES, SNES, Nintendo 64, Game Boy Color och Nintendo DS-titlar. Appen erbjuder funktioner som tredjeparts kontroller, snabbsparande, fusk-koder och datasynkronisering via Google Drive eller Dropbox. Den har även lokalt flerspelarläge för upp till fyra spelare. Det är viktigt att notera att användare måste skapa ROM-filer från de spel de lagligt innehar för att hålla sig på rätt sida av lagen i Sverige.

Med det sagt – användare utanför EU kan ladda ner Delta direkt från App Store, medan EU-invånare kan installera appbutiken AltStore PAL som också erbjuder Testuts andra app – Clip. AltStore PAL kostar 1,50 euro per år, vilket täcker Apples avgifter för nedladdning av appbutiker samt betalningshantering.

Via: Engadget 

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!