Digital Livsstil

NordVPN lanserar Sonar för att förhindra nätfiske

Registrerade NordLabs-användare kan nu använda webbläsartillägget

Första produkten från NordLabs-plattformen är webbläsartillägget Sonar. Med detta kan internetanvändare upptäcka nätfiske och skydda sig om cyberbrott.

NordVPN lanserar idag webbläsartillägget Sonar som används för att förhindra nätfiske. Det AI-baserade tillägget blir tillgängligt för användare av NordLabs och det använder tekniken Language Model (LLM) för att identifiera och stoppa phishing. Det som började som ett experimentellt projekt är nu den första produkten sprungen ur den nya NordLabs-plattformen. LLM används av bland annat ChatGPT och Sonar har utvecklats av företagets ingenjörer.

Sonar kan varna användare om sannolikheten att ett e-postmeddelande som skickats till dem är ett phishing-bedrägeri. Även vilka delar av ett e-postmeddelande som påverkar utvärderingsresultaten pekas ut och förklarar vad som kännetecknar ett bedrägeri. Webbläsartillägget är tillgängligt för Gmail-användare i Google Chrome från och med idag och fler plattformar följer längre fram.

Intresserade personer som registrerat sig på NordLabs plattform kan vänta sig ett godkännande för att inom kort kunna installera och testa webbläsartillägget. De som ännu inte registrerat sig kan skriva upp sig på väntelistan för att få tillgång till Sonar och kommande experimentella projekt, däribland Project Pixray som ska kunna skilja AI-genererade bilder från de som skapats på traditionellt vis.

Källa: Pressmeddelande

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!