Apple

Nothing trampade Apple på tårna och nu får alla RCS

Det blir bättre att kommunicera nästa år

Vi tackar Nothing och Google men vi tackar framförallt EU för att jordens befolkning kommer att kunna reagera på varandras meddelande.

I ungefär två dygn fick telefontillverkaren Nothing glänsa med den heliga graalen. Äntligen skulle Android och iOS leva i harmoni med en liten app som de utvecklat som heter Nothing Chats. Inga fler gröna bubblor när meddelande skickas från en Android till iOS. Hur reagerar Apple? Genom att presentera stöd för RCS till nästa år som Android använt sedan 2019. Ja vi kanske inte ska ge Nothing all beröm för att Apple äntligen tog tag i det. Eller ens Google, som stått för mest påtryckningar under åren till att Apple anammar meddelande-standarden.

Nej det är nog med all säkerhet så att vi återigen har EU att tacka för den plötsliga förändringen. Just iMessage är en av de senaste tjänsterna som EU-kommissionen börjat snegla på och Apple ville nog ligga ett steg före. Slutligen ska vi inte glömma att bara för att Apple anammar RCS så behöver de inte byta ut den där gröna färgen på meddelande från Android-lurar. Något som betyder mer i staterna än vad det gör i vårat lilla land. Men tack till alla inblandade för att jag kommer att kunna lägga ett hjärta på min väns Android-meddelande till nästa år.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!