Övrigt

Skillnaden på Phone 6 och iPhone Plus

Läs också: Skriv ut och jämför de olika skärmstorlekarna

Apples webbsida är åter uppe och en av de nya informationssidorna redovisar för det som många är ute efter att få veta: finns det fler skillnader mellan de två modellerna bortsett från storlek, batteritid och pris?

Svaret är ja, om än väldigt få skillnader. För det första har iPhone 6 Plus optisk bildstabilisering för iSight-kameran (den på baksidan), vilket vi redan nämnt i vår genomgång om de två produkterna. Hur stor skillnad det gör för tagna bilder återstår dock att se.

En annan uttalad skillnad är skärmarnas kontrast, där den mindre modellen enligt specifikationerna ligger på 1400:1 medan den stora har något lägre, 1300:1. Även detta är något vi får återkomma om efter att vi fått jämföra de två skärmarna.

Olika pixeltäthet

I övrigt är den enda skillnaden just skärmen, dess upplösning och dess pixeltäthet. Den nya skärmtekniken är densamma, men iPhone 6 har en upplösning på 1334 x 750 vilket fördelat på de 4,7 tummen ger en pixeltäthet på 326 pixlar per tum (ppi), precis som för iPhone 4, 4s, 5 och 5s. iPhone 6 Plus har å andra sidan hela 1920 x 1080 pixlar, vilket fördelat på 5,5 tum istället resulterar i en pixeltäthet på 401 ppi.

Slutsatsen av det är alltså att skärmen för iPhone 6 Plus kommer att upplevas aningens skarpare.

Du kan se och jämföra alla detaljer för dessa två modeller på Apples webbsida.

[related]Mer från Apples event:[/related][display-posts tag=”apple-event-9-sep-2014” image_size=”thumbnail” orderby=”date” posts_per_page=”6″]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!