El-fordon

Nu lanseras elcyklarna Yamaha Booster och Booster Easy i Skandinavien

Rejält tilltagna däck ser till att cyklisten tar sig fram både här och där

Yamaha presenterade i våras sina senaste elcyklar, Booster och Booster Easy. Nu har de båda modellerna lanserats för den skandinaviska marknaden.

Japanska företaget Yamaha utökar sin kollektion av elcyklar med sina senaste modeller Booster och Booster Easy. Det som är utmärkande med dessa båda modeller är att de är gjorda för lite tuffare tag och miljöer. Med sina väl tilltagna däck ska cyklisten kunna susa fram obehindrat i stadsmiljöer och även utanför dessa.

Yamaha Booster

Denna modell har fem olika körlägen beroende på om det är maximal effekt eller optimal räckvidd som önskas. Den är utrustad med en TFT-skärm i färg som visar hastighet, räckvidd och batterikapacitet och det finns också möjlighet att se navigerings- och träningsappar när mobilen ansluts. Framtill finns LED-belysning, en 80 millimeters framgaffel samt 20 x 4 tums däck. På aluminiumramen sitter gaffelkåpor samt en pakethållare och kablar är dolda.

Hastigheten som kan uppnås är 45 km/tim och det behövs ett AM-körkort för att framföra denna. Modellen är av typen S-pedelec och är utrustad med 180 millimeters skivbromsar. Räckvidd för en förare som väger 75 kilo är upp till 110 kilometer beroende på körstil.

För den som är intresserad av att personifiera sin Booster finns ett stort utbud av tillbehör att komplettera med.

Yamaha Booster Easy

Utöver tidigare nämnd modell har även en lite billigare elcykel lanserats, Booster Easy som har en maximal assisterad hastighet på 25 km/tim samt en räckvidd upp till 120 kilometer. Denna modell har en mindre display än vad som hittas på Booster men som ändå visar det mesta väsentliga för cykelturen. Även denna modell kan kompletteras med en mängd olika tillbehör.

Utöver dessa skillnader påminner båda modellerna mycket om varandra och båda finns i färgerna Aqua samt Tech Graphite.

Rekommenderat pris för Yamaha Booster är 43 900 kronor och för Yamaha Booster Easy är priset 39 900 kronor.

Källa: Yamaha

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!