Övrigt

Nya Apple Watch kommer i guld och större skärm

Priser och lanseringsdatum

Årsmodell 2018 av Apple Watch får något större skärm och 38 mm ökar till 40 mm och 42 mm till 44 mm. Ny färg är guld och utöver det är det endast silver och svart som gäller. Alla tre färgerna finns dels i rostfritt stål och dels som aluminium.

Den nya skärmen ger mer möjlighet att konfigurera hemskärmen som du vill ha den. Nya klockan har andningsappen som Watch face vilket ger en fin effekt. Även eld, vatten och ånga finns att välja som ny Watch face.

 

Ny hårdvara

Kronan på högersidan har haptisk feedback så du känner vibrationer vid olika tillfällen.

 

Micen är flyttade längre från högtalarna så telefonsamtal skall fungera bättre. Klockan skall vara dubbelt så snabb som sin föregångare.

Ny gyro och andra sensorer gör att nya klockan kan känna av om du ramlar. Om du inte rör dig därefter så ringer klockan upp larmcentralen automatiskt.

Apple vidareutvecklar hälsodelen med bland annat att klockan kan känna av om du puls är för låg men också om din hjärtrytm är ojämn. Är den det varnar den så vi kan kontakt läkaren.

Nya hälsofunktioner

Ny hårdvara låter dig läsa av hjärtat med EKG. All data samlas sedan i hälsoappen på din iPhone eller iPad. Vi aktiverar det genom att röra den digitala kronan på sidan med fingret.

Sjukdommar som går att upptäcka med EKG.

  • Medfödda hjärtfel.
  • Onormalt snabb eller oregelbunden hjärtrytm.
  • Onormala elektriska ledningssymptom i hjärtat.
  • Förstadiet till och pågående hjärtinfarkter.
  • Effekter på hjärtat som uppstår på grund av olika hjärt-, lung- eller systemsjukdomar, exempelvis högt blodtryck och emfysem.
  • Förekomsten av onormala halter av blodelektrolyter, till exempel kalium, kalcium, magnesium.
  • Hjärtsäcksinflammation

Apple Watch 4 är godkänd av Amerikanska läkemedelsverket men också bara där. Det betyder att funktionen bara kommer finnas i USA till en början.

Batteritiden blir den samma som förra årets modell vilket är cirka 18 timmar.

Priser

4795 kronor utan esim. 5995 kronor med esim. Endast operatören 3 kommer erbjuda klockan med esim.

Du kan förboka från 14 september medan försäljningen startar 21 september.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!