Smarta Hem

Nya robotdammsugaren från Ecovacs städar på egen hand

Dockningsstationen till Ecovacs Deebot X1 Omni fyller även på vatten, tvättar och torkar moppen

Även kategorin robotdammsugare fick en del uppmärksamhet på CES 2022. Ecovacs passade på att presentera sin senaste toppmodell Deebot X1 Omni.

Ecovacs Deebot X1 Omni ska enligt uppgift ta hand om städningen på egen hand, allt från dammsugning till golvmoppning och tömning. Framförallt golvmoppning är något som den ska klara av på egen hand vilket oftast krävt någon form av mänsklig hantering tidigare. Robotdammsugaren Deebot X1 Omni ska ta hand om envisa fläckar och smuts på golven och vid dockningsstationen töms behållaren automatiskt. Den är utrustad med dubbla roterande moppar som snurrar med 180 varv i minuten. Utöver nämnda funktioner så undviker den även ett stort antal hushållsföremål och där tekniken TrueDetect 2.0 kan upptäcka föremål ner på millimeternivå.

Ecovacs Deebot X1

Deebot X1 är designad av danska studion Jacob Jensen Design och har en minimalistisk design. Robotdammsugaren är även utrustad med en röstassistent, YIKO som använder NLP-teknik (Natural Language Processing) och via denna behöver du inte använda dig av en smart röstassistent från de övriga plattformarna.

Ecovacs Deebot X1

Det som sticker ut med denna robotdammsugare från Ecovacs är att dockningsstationen även är utrustad med två vattentankar, en för rent vatten och en för smutsigt. Här skiljer den sig gentemot andra robotdammsugare på marknaden som kräver manuell påfyllning av vattenbehållarna. Börjar vattenbehållaren i dammsugaren att nå låg nivå återvänder den till dockningsstationen och fyller på där. Än mer unikt blir det att dockningsstationen på Omni även tvättar och torkar moppdelarna.

Ecovacs Deebot X1 Omni börjar säljas i april månad till ett pris av EUR 1499. Samtidigt kommer även en annan modell vid namn Deebot X1 Plus att börja säljas till ett pris av EUR 1099.

Är detta möjligtvis en banbrytande robotdammsugare där allt kan skötas på egen hand?

Källa: Cnet

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!