Smarta Hem

Nya slinglösa robotgräsklipparen Terramow använder AI

Använder TerraVision för att upptäcka hinder i realtid och automatiskt mappa gräsmattan

Kategorin robotgräsklippare har exploderat på sistone med flertalet nya aktörer på marknaden. En av dessa är Terramow som erbjuder slinglös klippning med AI.

Kinesiska företaget Terramow har presenterat sin robotgräsklippare som inte behöver någon begränsningskabel eller RTK för att klippa gräsmattan. Med andra ord så sköter den sig själv vilket också går att se i videoklippet nedan där den klipper flera zoner i en trädgård med S-mönster. Robotgräsklipparen använder sig av tekniken TerraVision som ser till att upptäcka gränser, hinder och andra objekt som förekommer i trädgården. Denna teknik innebär också att den mappar upp klippområdet på egen hand.

Robotgräsklipparen klarar sluttningar på 45 procent, har kapslingsklass IPX6 och har en justerbar klipphöjd mellan 25-75 millimeter. Dessutom låg ljudnivå på 54 decibel. Terramow kommer i  två olika versioner för olika storlekar av klippytor; 800 och 1 200 kvadratmeter.

Terramow som ser ut som en Star Wars-hjälm med hjul kommer snart att lanseras och via hemsidan går det att signa upp för mer information och 45 % rabatt när det är dags.

Källa: Terramow

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!