Övrigt

Telenor lanserar 4G för iPhone och iPad

iPhone 5 LTE

Från och med i lördags fungerar nu 4G via LTE på iPhone och iPad i Telenors nät. De enheter som stöds är iPhone 5, iPad mini och iPad av fjärde generationen.

Än så länge är täckningen högst begränsad och innefattar stadskärnorna i Malmö, Stockholm och Göteborg. Alexandra Carlsson på Telenors presstjänst påpekar också att:

Vad gäller iPhone 5 är den i Sverige i första hand en 3G-telefon. Telenors 3G-nät har den senaste 3G-tekniken, vilket gör att man med iphone 5 kan komma upp i hastigheter på upp till 40 Mbit/s, vilket är fullt tillräckligt för de flesta kunders behov.

Anledningen att det dröjt så länge för de svenska operatörerna att stödja 4G på Apples produkter har att göra med att dessa inte använder samma frekvens som de svenska huvudnäten. Övriga tillverkare är bättre på att ta fram olika modeller beroende på vilket land de kommer att säljas i och där är utbudet bättre både i antal modeller och täckning.

För att LTE skall fungera behöver du alltså befinna dig i de centrala delarna av någon av Sveriges tre största städer, ha senaste iOS-uppdateringen samt acceptera de nya operatörsinställningarna som skickades ut i helgen.

Läs också Tele 2 lanserar 4G för iPhone och iPad.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!